Starptautiskā ūdens diena Dabas muzejā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Dabas muzejā 21.martā un 22.martā no plkst. 14:00 līdz 17:00 notiks īpaši Starptautiskajai ūdens dienai veltītas aktivitātes, portālam «Apollo» pastāstīja Linda Rožkalne, Latvijas Dabas muzeja Komunikācijas nodaļas pārstāve.

Latvijas Dabas muzejs aicina tuvāk iepazīt mūsu ūdeņus un daudzveidīgo dzīvību, kas tajā mīt. Ūdens ir ne tikai nozīmīgs dabas resurss mūsu ikdienas dzīvē, ko lietojam uzturā, izmantojam sadzīvē un atpūtā, bet tā ir arī mājvieta daudziem lielākiem un mazākiem ūdens dzīvniekiem, augiem un citiem organismiem.

Kopš 1993. gada 22.martā visā pasaulē pēc Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) iniciatīvas tiek atzīmēta Pasaules ūdens diena. Tās koordinatore ir Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO). Latvijā Pasaules ūdens diena, rīkojot dažādas aktivitātes, plaši tiek atzīmēta kopš 1996. gada.

Latvijas Dabas muzejs 21.martā un 22.martā no plkst. 14:00 līdz 17.00 piedāvā īpašas aktivitātes Botānikas ekspozīcijā - aplūkot ūdenī mītošos bezmugurkaulniekus un ūdensaugus. Muzeja apmeklētājiem būs iespēja uzzināt, kā atšķiras tīrs ezers no tāda, kurā zied zilaļģes, kas dzīvo tīros ūdeņos un kas - piesārņotos; kā izskatās spāres pirms pārvēršas par mums zināmajām skaistajām lidonēm; cik vienreizējas mājiņas būvē maksteņu kāpuri un kā elpo cauruļblaktis, kā arī aplūkot citus, ne mazāk interesantus ūdens iemītniekus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu