Aicina ierunāt Imanta Ziedoņa dzeju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lauris Nagliņš/LETA

Ziedoņa mēnesī, laikā no 18.maija līdz 25.maijam, sabiedrības TILDE interneta portāls letonika.lv sadarbībā ar Rakstniecības un mūzikas muzeju aicina apmeklēt Imanta Ziedoņa dzejas lasījumu studiju un ieskaņot sev tuvu autora darbu. Studijā būs pieejamas Imanta Ziedoņa dzejas grāmatas. Visus ierakstus varēs noklausīties www.letonika.lv, portālam «Apollo» pastāstīja Maija Treile, Rakstniecības un mūzikas muzeja mājaslapas redaktore.

Imanta Ziedoņa dzejas lasījumu studija izveidota Rakstniecības un mūzikas muzeja izstādē Smacenis, kas veltīta mākslinieka statusam padomju stagnācijas gados. Ekspozīcijā skatāmas vairākas Imanta Ziedoņa piemiņas lietas un rokraksti. Ieejot izstādē, skan Imanta Ziedoņa Pasaka par smalku žogu Kaspara Znotiņa lasījumā un aplūkojams tās manuskripts Imanta Ziedoņa rokrakstā. Turpat netālu apskatāms lielākais no Ausmas Kantānes kolekcijas lāčiem, kuram Imants Ziedonis deva Andreja Upīša vārdu un mēdza piespraust savus padomju laika ordeņus, uztverdams tos kā vienu no laikmeta rotaļām. Kā kuriozs šodien izklausās kāda lasītāja vēstule, kas nosūtīta laikrakstam Rīgas Balss un kritizē epifāniju nesaprotamību. Nodeva laikmetam, bet vienlaikus mākslinieciski ļoti augstvērtīgs darbs, ir Imanta Kalniņa dziesma Ļeņinam ar Imanta Ziedoņa vārdiem.

Akcijas dalībniekiem ieeja izstādē bez maksas! Izstāde Smacenis RMM skatāma vēl līdz 25. maijam.

Rakstniecības un mūzikas muzejs atrodas Rīgā, Pils laukumā 2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu