Notiks putnu vērošanas sacensības «Torņu cīņas»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Daiga Kļanska/LETA

Šajā nedēļas nogalē, 18.maijā un 19.maijā, notiks 10. putnu vērošanas sacensības «Torņu cīņas», kurās šogad piedalīsies ne tikai septiņas pieredzējušu putnu vērotāju komandas, bet arī divas «Tautas klases» komandas, kā arī ikviens interesents.

Pieredzējušās komandas putnus vēros 24 stundas putnu vērošanas torņos visā Latvijā, «Tautas klases» komandas - četras stundas torņos Rīgā (Ķengaragā un Daugavgrīvā), bet ikviens var apmeklēt jebkuru putnu vērošanas torni Latvijā un savus novērojumus reģistrēt portālā www.dabasdati.lv, tā sacenšoties ar oficiāli pieteiktajām komandām, portālam «Apollo» pastāstīja Agnis Bušs, sacensību «Torņu cīņas 2013» koordinators.

Viesturs Ķerus, LOB valdes priekšsēdētājs norāda: «Desmitās «Torņu cīņas» var droši nosaukt par Latvijas gada notikumu putnu vērošanā. Ikvienam Latvijas putnu draugam būs iespēja viesoties torņos, vērot sacensības klātienē un rūdītu putnu vērotāju vadībā iepazīt putnus. Šo iespēju noteikti aicinu izmantot.»

http://putnidaba.lv/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu