Brīvdabas muzejā aicina uz Lielo talku

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Talka mūsu senčiem bija neatņemama dzīves sastāvdaļa, kurā ne vien tika veikti lielākie darbi, bet notika kārtīga izēšanās, iepazīšanās, izrādīšanās, līgavas noskatīšana un citādas lustes.

Kaut arī ikgadējā Lielā talka oficiāli aizsākusies tikai 2008. gadā, pēc būtības tā ir seno talkas tradīciju pēctece. Tādēļ šogad tāpat kā pagājušajā gadā Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs kā seno tradīciju kopējs atbalsta seno talkas tradīciju mūsdienīgo izpausmi – Lielo Talku. Aprīlis jau tradicionāli tiek izsludināts par Spodrības mēnesi, kura ietvaros tiek apzinātas, sakārtotas un uzpostas pašas nesakoptākās teritorijas. Gaidīti gan individuālie talkotāji, gan grupas.

Lielā talkošana Brīvdabas muzejā sāksies 25.maijā ar pulcēšanos pie Rietumu vārtiem plkst. 9:30. Tiks gaidīti lieli un mazi, jo darba pietiks visām darba rokām. Līdzi jāņem cimdi, grābekļi, lāpstas, dārza šķēres un citi instrumenti, kas varētu būt noderīgi uzkopjot plašo teritoriju. Sakopsim muzeja apkārtni, grābsim lapas, tīrīsim Juglas ezera krastu.

Pēc lielās strādāšanas plkst. 14:00 tiks baudīta īpaši talciniekiem gatavota talkas zupa.

Muzejs atrodas Juglas ezera krastā un ir atvērts katru dienu no 10.00 – 17.00 un sākoties vasaras sezonai no 10:00-20:00.

Talkas virsvadone: Izglītības un informācijas nodaļas darbiniece Una Cine, tālrunis: 67994106

Pieteikšanās: info@brivdabasmuzejs.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu