Latvieši Venēcijā radīs gaismu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sadarbībā ar Venēcijas mākslas fondu 31.martā plkst. 11.00 tiks atklāta izstāde «Gaisma», kurā piedalīsies latviešu mākslinieki. Izstāde, kurā būs skatāmi glezniecības un grafikas darbi, Palazzo delle Prigioni pilī būs apmeklējama līdz šī gada 22. aprīlim.

Pēc Venēcijas mākslas fonda ielūguma kuratore Evelīna Vanaga un mākslinieks Edmunds Lūcis rīko izstādi «Gaisma», kurā piedalīsies dažādu paaudžu mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Itālijas. Mākslas izstādē, kurā būs vērojami vairāk nekā 20 mākslas darbi, tiks eksponēti glezniecības, grafikas un fotogrāfijas darbi.

Izstāžu zāle Palazzo delle Prigioni, ko pārvalda Venēcijas mākslas fonds un kas atrodas pie Dodžu pils un «Nopūtu tiltiņa», kādreiz pildīja Venēcijas cietuma funkcijas. Līdz ar to arī izstādes saturiskajā koncepcijā vairākiem izstādes māksliniekiem telpas transformācija gadu gaitā kļūst par svarīgu aspektu un vienu no centrālajiem stūrakmeņiem viņu radītajos mākslas darbos.

Izstādes tematiskais diskurss ietver jautājumus par gaismu, ēnu, tumsu, kā arī domāšanas telpu plašākā kontekstā. Izvēlētie mākslas darbi daļēji reflektē arī par svarīgiem «gaismas aspektiem» tādās jomās kā tiesību zinātne, reliģija, mākslas vēsture, navigācija un apgaismības laikmets, šādi piedāvājot dažādas laika, evolūcijas attiecību un pārmaiņu interpretācijas.

Izstādes dalībnieki: Dita Lūse, Lāsma Pujāte, Edmunds Lūcis, ameret (Annette Vahle), Saulius Dastikas, Virginia Gabrielli, Vitaly Stanislavsky, Edgars Mucenieks, Antra Skripste, Tosha (Antonina Pilyugina), Artūrs Bunts, Justīne Lūce, Victoria Dalle

Biedrība «Octopus art projects» ir mākslas biedrība, kas nodarbojas ar laikmetīgās mākslas starptautisku projektu un kultūras aktivitāšu īstenošanu. Dažādi projekti pēdējos gados īstenoti Latvijā, Vācijā, Šveicē un Itālijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu