Lieldienu sagaidīšana Grīziņkalnā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 30.martā Rīgā, Grīziņkalnā no plkst. 12 līdz 14 projekta Esmu Grīziņkalna patriots ietvaros notiks Lieldienu sagaidīšanas svētki, kuros pilsētas iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt ne tikai Lieldienu tradīcijas, bet arī pašu Grīziņkalna apkārtni, portālam «Apollo» pastāstīja Kristiāna Kelase, «Esmu Grīziņkalna patriots» projekta koordinatore.

13.martā tika dots starts projektam Esmu Grīziņkalna patriots, kura galvenais mērķis ir veicināt Grīziņkalna rajona attīstību, izaugsmi, veicināt iedzīvotāju patriotismu un attīstīt kvartāla tēlu, kā sportisku, pozitīvu un aktīvu. Grīziņkalnā jau vēsturiski pulcējušies aktīvi un revolucionāri cilvēki.

Pirmā no projekta aktivitātēm būs Lieldienu sagaidīšanas pasākums, kas sāksies plkst. 12 Grīziņkalna parkā augšējā laukumā. Pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties gan sportiskās, gan arī tradicionālās Lieldienu aktivitātes - biedrības Gaismas stars organizētajās rotaļās, kopā ar Ghetto Family piedalīties olu ripināšanas un olu meklēšanas-orientēšanās sacensībās, kā arī vērot vēsturiskās rekonstrukcijas apvienības Libek bruņinieku paraugdemonstrējumus. Tāpat būs iespējams piedalīties olu krāsošanā un Lielās Lieldienu zupas gatavošanā, ar kuru pasākuma noslēgumā varēs mieloties ikviens pasākuma apmeklētājs.

RCB Grīziņkalna filiālbibliotēkā no plkst.12 līdz plkst. 14 notiks radošās darbnīcas mazākajiem Lieldienu svinētājiem.

Savukārt pl.14.30 būs lieliska iespēja iepazīt Grīziņkalna kvartālu no pavisam cita skatu punkta, jo privātvēsturnieka Voldemāra Eihenbauma vadībā notiks stundu gara ekskursija. Tikšanās vieta ekskursijai - Grīziņkalna skeitparka centrālā ieeja (Ata un Pērnavas ielas krustojums) pl.14.30.

Lai pasākums būtu izdevies, apmeklētājiem līdzi jāņem ola, kuru varēs nokrāsot turpat uz vietas un piedalīties aktivitātēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu