Lieldienu nedēļas kultūras pasākumu programma Rīgā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lieldienu nedēļā, sākot jau ar 28.martu, Rīgas iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti apmeklēt kultūras pasākumus, tajā skaitā koncertus, meistardarbnīcas, Lieldienu tautas tradicionālos rituālus, kā arī atraktīvas, radošas aktivitātes bērniem. Lieldienu pasākumi notiks gan garīgās, gan tautiskās noskaņās, un tie risināsies gan Rīgas parkos un laukumos, gan dievnamos un kultūras centros, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Lieldienu kristīgo gaisotni varēs baudīt vairākos koncertos, kas notiks Rīgas dievnamos. 29.martā no Jēkaba katedrāles līdz Doma laukumam notiks tradicionālais Lūgšanu gājiens «Via Crucis», bet plkst.17.00 «Lielās piektdienas koncerts» būs Sv.Jāņa baznīcā, kur klausītāji dzirdēs Profesionālā pūtēju orķestra «Rīga», Rīgas kamerkora «Ave Sol», Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas jauktā kora, kā arī solistu Kristīnes Gailītes, Ilonas Bageles, Viestura Jansona un Jāņa Pelšes sniegumu. Šajā pašā laikā koncerts notiks arī Sv.Pētera baznīcā un tajā uzstāsies Nevadas (ASV) Apvienotās augstskolas jauniešu koncertkoris. Plkst.18.00 Sv. Pāvila baznīcā klausītājus aicina uz koncertu «Krusta ceļš», bet plkst.21.15 Rīgas Jaunajā Sv.Ģertrūdes baznīcā ikviens gaidīts uz G.F.Hendeļa «Brokes pasiju». Garīgas noskaņas koncerti notiks arī 30.martā un 1.aprīlī Sv.Jāņa baznīcā un dievnamos Bolderājā.

30. un 31.martā ģimenes ar bērniem gaidītas Rīgas muzejos, lai darbotos meistardarbnīcās un tiktos ar pasaku varoņiem Rīgas Porcelāna muzejā un Rīgas Jūgendstila muzejā. Lieldienu pasākumi ar tradicionālo šūpošanos, spēlēm un rotaļām notiks Bastejkalnā, Mežaparkā un Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā. Šajās dienās Lieldienām raksturīgā jautrība valdīs gan Vecrīgā - Līvu laukumā, gan Rīgas kultūras centros, kur uzstāsies profesionāli mākslinieki, amatierkolektīvi, deju ansambļi, piedāvājot apmeklētājiem koncertuzvedumus, amatnieku prasmju paraugdemonstrējumus un meistardarbnīcas. Īpaši Lieldienām veltīts koncerts šogad notiks arī Latvijas Universitātes Akadēmiskajā bibliotēkā Rūpniecības ielā 10.

Lieldienu pasākumi galvaspilsētā notiek ar Rīgas domes atbalstu. Plašāka informācija par Lieldienu pasākumiem pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu