Lielā diena Jurmalā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pēlens/LETA

31.martā, Pirmajās Lieldienās, sākot no plkst.12:00 esiet laipni aicināti uz ikgadējām Lielās Dienas svinībām visai ģimenei Jūrmalā Kauguru kultūras nama pagalmā, portālu «Apollo» informēja Sanija Jurenase, Jūrmalas Kultūras centrs.

Lielās dienas svētku koncerts mūzikas apvienības «NEAIZMIRSTULĪTES & VINTAGE BRASS ORCHESTRA» un Jūrmalas teātra aktieru pavadībā Jūs priecēs no plkst.12:00. Savu dejot prieku un degsmi rādīs Jūrmalas pašdarbību tautas deju kolektīvi «Tapa», «Zālīte», «Vēlreiz» un «Ābelīte».

Bērniem būs iespēja izpausties radošajās darbnīcās, kā arī ielūkoties Mini zoo «Silkalni» - dekoratīvo putnu izstādē. Būs iespēja aplūkot - Bungotājbalodi, Pāvbalodi, Čabo vistu, Kailkalu vistu, Indijas skrējējpīli un vēl daudz citus putnus. Kopumā būs apkatāmas 26 dažādas dekoratīvo putnu šķirnes.

Šūpošanās ir obligāta svētku rituāla sastāvdaļa, tāpēc neiztiksim arī bez tās. Ticējumi vēsta, ka Lieldienās vajag daudz šūpoties, jo tad visu gadu nenāks miegs, kā arī kārtīga izšūpošanās nodrošina, ka vasarā dunduri, odi un čūskas nekož.

Savukārt sākot no plkst.16:00 Kauguru kultūras namā būs iespēja noklausīties Kristīgās mūzikas Lieldienu koncertu, kurā uzstāsies Daniels Fiļimonovs.

Lieldienas ir pavasara saulgrieži, ko svin par godu pavasara un saules atnākšanai. Senie latvieši bija tie, kas ieviesa Lieldienu tradīcijas. Mēs aicinām turpināt senlatviešu iesākto - ieklausīties padomos un svinēt šos svētkus, lai viss gads būtu svēts, mājās valdītu saticība un pārticība, un visi būtu veseli un laimīgi!

Ieeja pasākumā ir bez maksas, vairāk informācijas www.jurmala.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu