Meklēs lielāko Lieldienu zaķi

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Garda

Atklājot Lauku labumu tirdziņu pie tirdzniecības centra Spice, 29. un 30. martā no pulksten 10.00 līdz 17.00 apmeklētāji tiek aicināti iepazīt lauku dzīves romantiku, apmeklēt zemnieku sētu, baudīt lauku labumus un nosvērt līdzpaņemtos zaķu dzimtas pārstāvjus, saņemot vērtīgas balvas.

Lauku labumu tirdziņa zemnieku sētā (pie t/c Spice Home) apmeklētāju acis priecēs tās iemītnieki – mājputni, pīles un kazas. Pircējiem būs iespēja iztaujāt lauciniekus par dzīvi zemnieku sētā, baudīt piparmētru tēju, īstu rupjmaizi, mājās gatavotas «Gotiņas» un citus lauku labumus. Savukārt bērni tirdziņā varēs doties izjādēs ar poniju.

No pulksten 12.00 līdz 14.00 lauku sētā zemnieki svērs trušus un zaķus. Katru dienu lielākā (smagākā) zaķa saimnieks balvā saņems Spices dāvanu karti 100 latu vērtībā. Neturiet zaķi zem pūra, nesiet savu lielo un pūkaino draugu uz Spici!

Lai nodrošinātu tirdziņā svaigu produktu tirdzniecību tieši no Latvijas laukiem un pie pircējiem nonāktu paši kvalitatīvākie un gardākie produkti, T/c Spice turpina pērn sākto veiksmīgo sadarbību ar zemniekiem. Latvijas Zemnieku federācija konsultē Spici par tirdziņa dalībnieku izvēli. Visi lauku labumu tirdziņa dalībnieki ir federācijas biedri.

Pēc Lieldienām tirdziņš strādās ik nedēļu – piektdienās no 13.00 līdz 19.00 un sestdienās no 10.00 līdz 17.00. Tas apmeklētājiem būs pieejams līdz pat 2. novembrim.

Tirdziņā Latvijā audzētus un pārstrādātus produktus varēs iegādāties no vietējiem ražotājiem un audzētājiem. Tirdziņa piedāvājumā būs bērzu sulas, olas, sieri un piena produkti, plašā klāstā dārzeņi, garšaugi, augļi, ogas un to pārstrādes produkti, kā arī lauku maize, gan svaiga, gan kūpināta medījumu gaļa un zivis, ar alkšņa malku kūpināta cūkgaļa, putraimu desa un mājas žāvējumi.

Veselības stiprināšanai noderēs tirdziņā iegādājamās zāļu tējas, medus un smiltsērkšķu izstrādājumi, savukārt kārajam zobam - mājās gatavota konditoreja – plātsmaizes, kliņģeri, kēksi, cepumi, pīrāgi, kā arī dabīgs mājas saldējums.

Šogad būs nopērkami arī dažādi Latvijā ražoti vīni, ko tirgos SIA Vīnezers un Gulbenes pārstāvji – SIA Brīvais mustangs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu