Latviešu mākslinieku izstāde Venēcijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No šī gada 1. līdz 22.aprīlim Venēcijas pilī «Palazzo delle Prigioni» apskatāma mākslas izstāde «Gaisma» («Luce»), kurā piedalās vairāki latviešu mākslinieki.

Venēcijas mākslas fonds «Circolo Artistico di Venezia», kas dibināts 1919.gadā, ielūdzis mākslas biedrību «Octopus art projects» organizēt starptautisku izstādi savā izstāžu zālē Palazzo delle Prigioni. Kuratore Evelīna Vanaga un mākslinieks Edmunds Lūcis piedāvā izstādi «Gaisma», kurā piedalās dažādu paaudžu mākslinieki no Rīgas, Viļņas, Berlīnes un Venēcijas. Mākslas izstādē redzamos darbus radījuši gan mākslinieki ar starptautisku pieredzi, gan mākslinieki, kas atrodas savas karjeras sākumposmā.

Izstādes dalībnieki: Dita Lūse, Lāsma Pujāte, Edmunds Lūcis, ameret (Annette Vahle), Saulius Dastikas, Virginia Gabrielli, Vitaly Stanislavsky, Edgars Mucenieks, Antra Skripste, Tosha (Antonina Pilyugina), Artūrs Bunts, Justīne Lūce, Victoria Dalle.

Jau izstādes pirmajā dienā pēc tās atklāšanas sagaidīti ap 400 apmeklētāji. Tā kā vairāki mākslinieki izstādes laikā atrodas Venēcijā, tad apmeklētāji izmanto iespēju sarunāties ar māksliniekiem par viņiem svarīgām tēmām.

Biedrība «Octopus art projects» ir mākslas biedrība, kas nodarbojas ar laikmetīgās mākslas starptautisku projektu un kultūras aktivitāšu īstenošanu. Dažādi projekti pēdējos gados īstenoti Latvijā, Vācijā, Šveicē un Itālijā. Nākamā izstāde tiek plānota Hamburgā šī gada jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu