Jostas no senas pūralādes

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latgales reģiona attīstības aģentūras finansētās «Latgales kultūras programmas» ietvaros Latgales kultūrvēstures muzejs ir realizējis projektu «Latgales tekstiliju kolekcijas saglabāšana. Latgales jostu atdarināšana», informēja projekta vadītāja, LKM galvenā speciāliste – krājuma glabātāja Kristīne Dekšne.

www.nmkk.lv

Projekta ietvaros, realizējot muzeja misiju, tika atdarinātas Latgales kultūrvēstures muzeja krājuma 20. gs. sākumā un 30-tajos gados austās un lietotās 13 etnogrāfiskas jostas, kas ir Latgales reģiona kultūrvēstures atspoguļojums, taču tām ir lietošanas laika atstātās pēdas, līdz ar to tās ir trauslas. Atdarināšanas darbus veica Tautas lietišķās mākslas studijas «Dzīpariņš» dalībnieces, kuras darbu noslēgumā muzejā rīkotajā seminārā dalījās ar stāstījumu par jostu aušanas tehnikām un projekta ietvaros paveikto darbu.

Turpinot sadarbību ar TLMS «Dzīpariņš», aicinām visus interesentus Latgales kultūrvēstures muzejā, 2014. gada 5. aprīlī piedalīties radošās darbnīcas aktivitātēs rīkotās nemateriālās kultūras mantojuma akcijas «Satiec savu meistaru» ietvaros.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu