Rīgas svētki ir klāt! Uzzini lielākos notikumus, pasākumu programmu un karti

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas svētki šajā nedēļas nogalē priecēs ar dažādiem pasākumiem un atrakcijām. Piedāvājam jums iepazīties ar vērienīgākajiem pasākumiem, kā arī palīdzēsim atrast jums ineteresējošas aktivitātes.

KARTE

Uzziņu dienests «1188» ar interaktīvo Svētku karti palīdzēs gan uzzināt par pasākumiem, gan atrast kur tie notiek.

PROGRAMMA

Vērienīgākie pasākumi:

«Elite Aerobatic Formula Riga 2011»

  • 19. un 20. augustā no plkst. 12.00 Zaķusalā Rīgā pirmoreiz notiks starptautiskās gaisa akrobātikas aviosacensības.

Zaķusalā visu dienu notiks arī karstasinīgu deju paraugdemonstrējumi, dažādi konkursi, Siguldas blūza festivāla laureātu uzstāšanās un Baltijas valstu dīdžeju sacensības, taču programmas nagla būs pasaules labāko aviopilotu meistarstiķi. «Elite Aerobatic Formula» ir pasaules līmeņa sacensības augstākajā pilotāžā, ko mēdz dēvēt arī par «Formulu 1 debesīs». Tajās piedalās tikai pasaules labākie «Unlimited» kategorijas piloti. EAF Rīgas posmā piedalīsies Kastors Fantoba (Spānija), Svetlana Kapaņina, Mihails Mamistovs (abi Krievija), Nikolā Ivanovs (Francija), Džefs Borerbūns (ASV), Sami Kontio (Somija), Martins Šonka (Čehija), Toms Kasels (Lielbritānija) un vēl citi. Sacensības notiks virs Daugavas, posmā starp Salu un Dienvidu tiltiem.

Biļetes nopērkamas «Biļešu servisa» kasēs vai «bilesuserviss.lv».

Rīgas dejotāju svētki

  • 19. augustā plkst. 19.00 Ķīpsalas hallē notiks Rīgas dejotāju svētki.

Lielkoncerts pulcēs aptuveni 2300 lielus un mazus dejotājus no Rīgas 51 pieaugušo deju kolektīva un 9 bērnu deju kolektīviem. Repertuārā iekļautas dejas gan no latviešu deju zelta fonda, gan arī jaunas dejas. Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Jānis Ērglis, koncerta režisors – Jānis Siliņš. Koncerta deju virsvadītāji būs Ingrīda Saulīte, Dailonis Rudovics, Gints Baumanis, Jānis Ērglis, Rolands Juraševskis, Jānis Purviņš, Taiga Ludborža, Uldis Šteins, Uldis Ozols, Brigita Čikste un Agris Daņiļevičs.

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs vai «bilesuparadize.lv».

Vecrīgas torņu mūzika. Koncerts «Zvaigznes torņu ielokā»

  • 19. augusta vakarā koncertprogrammas «Zvaigznes torņu ielokā» ietvaros plkst. 20.30 Doma laukums ieskanēsies Vecrīgas torņu mūzikas skaņās, kas vibrēs, sasauksies, pārpludinās un pilnībā pārņems Doma laukumu.

«Vecrīgas torņu mūzika» nu jau divpadsmito gadu piedāvā mūsdienīgu skatījumu uz viduslaiku un renesanses pilsētās populāro torņu muzicēšanas tradīciju. Šo piektdien no Doma laukuma ēku balkoniem sasauksies Enšedes saksofonu kvartets, trombonists Vairis Nartišs, Mežragu sekstets, bungu un dūdu grupa «Auļi», tautas mūzikas dziedātāja Laura Arāja.

«Okartes» nakts skrējiens

  • 19. augustā plkst. 23.00 K. Valdemāra ielā notiks «OKartes» nakts skrējiens.

Atšķirībā no citiem skriešanas pasākumiem, nakts skrējienā sportiskie rezultāti nav paši svarīgākie. Par tradīciju kļuvusi trases īpašā programma. Skrējiena dalībniekiem visas 4 km trases garumā būs iespēja baudīt foto, video, skaņas, mūzikas un gaismu performances, kas iedzīvosies kopā ar pirmajiem skrējiena dalībniekiem un būs vērojamas tikai paša pasākuma laikā, noskrienot visu trasi.

Pasākumam nepieciešams reģistrēties iepriekš. Reģistrēto dalībnieku starta numuru izņemšana 19. augustā no plkst. 16 pie Rīgas Kongresu nama. Pasākuma izklaides programma pie Kongresu nama sāksies jau plkst. 22.00.

Kanāla regate

  • 20. augustā no plkst. 10.00 Rīgas pilsētas kanālā notiks «Kanāla regate».

30 Latvijā populāri uzņēmumi piedalīsies karnevāliskā sacensībā ar ūdens velosipēdiem un cīnīsies par tituliem «Ātrākais kanālbraucējs», «Elegantākā ekipāža», «Skumjais ūdensmalējs» un «Preses pīle». Regate sāksies ar komandu gājienu no Bastejkalna virsotnes, tad jautrā sacensība mīsies ar atraktīviem komandu priekšnesumiem. Pasākuma zonā paredzētas dažādas aktivitātes arī līdzjutējiem, tajā skaitā jaunās Rīgas Svētku tradīcijas - Ielu mūzikas svētku dalībnieku priekšnesumi.

Latvijas salsas maratons

  • 20. augustā no plkst. 10.00 laukumā pie Kongresu nama notiks Latvijas salsas maratons.

Tas notiks dažādās kategorijās - gan iesācējiem pāros, gan profesionāļiem, gan dejotājiem solo kategorijās. Pasākuma laikā jebkurš Rīgas svētku apmeklētājs varēs padejot latino ritmos neatkarīgi no tā, vai apguvis salsas soļus. Katrs dalībnieks saņems maratona piemiņas balvu. Dienas laikā tiks iestudēta trīs minūtes gara latino deja ar skatītāju un dalībnieku piedalīšanos, kas tiks demonstrēta 21. augusta vakara prezentāciju daļā uz Lielās skatuves 11. novembra krastmalā. Salsas maratona laikā būs iespēja redzēt salsas, man styling, bačatango paraugdemonstrējumus, regetona šovu, perkusiju priekšnesumu, kā arī piedalīties konkursos, ča-ča-ča un ruedas apmācībā.

Lielkoncerts «Meistars. Dziesma. Leģenda»

  • 20. augustā plkst. 20.00 Mežaparkā notiks svētku lielkoncerts «Meistars. Dziesma. Leģenda».

Tas pulcēs 8000 kora dziedātājus, dejotājus un pūtēju orķestru mūziķus no visas Latvijas. Programmā būs dziesmas no klasiskā Dziesmu svētku repertuāra, kā arī deviņi jaundarbi korim, ko piedāvās deviņi Meistaru tandēmi - Valts Pūce un Mārtiņs Klišāns, Jānis Lūsēns un Andris Veismanis, Juris Kulakovs un Ivars Cinkuss, Arturs Maskats un Mārtiņš Ozoliņš, Uldis Marhilēvičs un Ints Teterovskis, Uģis Prauliņš un Agita Ikauniece, Zigmars Liepiņš un Romāns Vanags, Mārtiņš Brauns un Sigvards Kļava, Imants Kalniņš un Aira Birziņa. Izskanēs Pētera Barisona, Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola un Raimonda Paula kompozīcijas, ko diriģēs Vispārējo dziesmu svētku virsdiriģenti Arvīds Platpers, Edgars Račevskis, Jānis Zirnis un Haralds Bārzdiņš. Lielkoncerta otrajā daļā sekos sadziedāšanās kopā ar leģendāro Amerikas latviešu ansambli «Čikāgas piecīši».

Biļetes nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs vai «bilesuparadize.lv».

Svētku programma «Dzīvā Rīga»

  • Rīgas svētku noslēgumā – svētdienā no 12.00 līdz 23.00 - 11. novembra krastmalā valdīs viduslaiku gars.

Tur varēs sastapt seno amatu meistarus, bruņiniekus, viduslaiku pilsētas iedzīvotājus un tās viesus, alķīmiķus, burvjus un blēņu stāstniekus. Dienas centrālais notikums būs jaunās, visu rīdzinieku un Rīgas viesu dotās un kopīgi darinātās atslēgas izgatavošana un parādīšanās. Deviņos vakarā sāksies Rīgas svētku koncertuzvedums «Leģenda par Rīgas atslēgu», veltīts leģendai par Lielo Kristapu, Rīgu un tās atslēgu. Koncertuzveduma muzikālās koncepcijas autors un realizētājs ir Uldis Marhilēvičs.

Svētki noslēgsies ar krāšņu uguņošanu plkst. 22.30

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu