Iedzīvotājus aicina malt miltus lielajam Rīgas atslēgu kalēju maizes klaipam

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

20.augustā AS «Rīgas Dzirnavnieks» aicina ikvienu rīdzinieku un pilsētas viesi piedalīties īpašā miltu malšanā, no kuriem tiks cepts speciāls maizes kukulis jaunās Rīgas atslēgas kalējiem. Jo aktīvāki būs iedzīvotāji miltu malšanā, jo vairāk spēka būs pilsētas kalējiem un ātrāk tiks izkalta atslēga.

«Rīgas dzirnavnieks» speciāli šim notikumam ir atvedis dzirnakmeņus no Aglonas Maizes muzeja, kas ļaus ikvienam malējam izmēģināt spēkus pēc senlatviešu metodēm. Miltu malšana notiks Maizes svētku ietvaros, kuri norisināsies Vecrīgā, Šķūņu ielā. Edgars Grāvītis «Rīgas Dzirnavnieks» maizniekmeistars: «Gribam, lai iedzīvotāji izmēģina savu roku graudu malšanā pēc sendienu metodēm un novērtē, cik daudz darba agrāk bija jāiegulda, lai maizi celtu galdā. Cilvēku uzturā tā ieņem ļoti īpašu vietu un ir vitāli nepieciešama mūsu organismam.»

Šajos Maizes svētkos būs iespēja malt miltus no jaunās ražas graudiem, tāpēc Rīgas atslēgas kalējiem domātais maizes kukulis solās būt īpaši spēcinošs. Iepazīties ar maizes cepšanas tradīcijām, vēsturi un tās nozīmi cilvēces attīstībā un dzīvē kā arī šī senā aroda noslēpumiem, «Dzirnavnieka» stendā, maizniekmeistara Edgara Grāvīša un lauku māju «Donas» saimnieces Ilzes Briedes vadībā, varēs visas dienas garumā no plkst. 12.00 līdz 18.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu