Rīgas svētku «Grāmatu ielā» būs atrodamas gandrīz 30 izdevniecības

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas grāmatizdevēji Rīgas svētku laikā pulcēsies Vērmanes dārzā, kur 18.augustā un 19.augustā notiks ikgadējās «Grāmatu ielas» aktivitātes, kas piedāvās gan bagātīgu kultūras programmu, gan grāmatu tirdzniecību. 

Šogad «Grāmatu ielas 2012» sarīkojumā piedalīsies 27 izdevniecības, kas pilsētas svētku apmeklētājiem par izdevīgām cenām dos iespēju iegādāties grāmatas, klausāmgrāmatas, ģeogrāfijas kartes, kalendārus, apsveikuma kartītes un citus noderīgus izdevumuse.

«Grāmatu ielas» sarīkojumu teltī abas dienas notiks izdevniecību organizēti pasākumi gan pieaugušajiem, gan bērniem, piedāvājot grāmatu prezentācijas, tikšanās ar grāmatu autoriem, dzejas lasījumus, radošo darbnīcu bērniem un tamlīdzīgus interesantus pasākumus. Savukārt blakus sarīkojumu teltij darbosies Rīgas Centrālās bibliotēkas grāmatu maiņas punkts, kur ikviens būs aicināts mainīties ar grāmatām.

Šogad «Grāmatu ielā» darbosies izdevniecība «Annele», «Apostrofs», «Arto-1», «Atēna», «Avots», «Daugava», «Dienas Grāmata», «Divpadsmit», fonds «Sibīrijas bērni», «Jānis Roze», «Jāņa sēta», «Jumava», «Kontinents», Latvijas Dianētikas centrs, «Liels un mazs», Literārā brālība, «Madris», «Mansards», «Neputns», «Nordik/Tapals», «Pētergailis» «Skarabejs», «Sol Vita», «Turība», «Zelta grauds», «Zinātne» un «Zvaigzne ABC».

18.augustā Vērmanes dārzā no plkst.12 līdz 13 ar Ulfa Starka un Lindas Bundestamas bilžu grāmatu «Diktators iet bērnudārzā» iepazīstina atdzejotājs Uldis Bērziņš un redaktore Inese Zandere, no plkst.13 līdz 14 varēs tikties ar dzejnieci Maiju Laukmani un mākslinieci Antru Auziņu, kuras prezentēs jaunāko grāmatu bērniem «Gar ausīm skrien vējš», bet plkst.15 sāksies E.L. Džeimsas romāna «Greja 50 nokrāsas» prezentācija.

Tāpat šajā dienā varēs iepazīties ar grāmatu sēriju «Nospiedumi. Latviešu kara stāsti», rakstnieks Arvīds Deģis stāstīs par tikko iznākušo grāmatu «Marijas ielas koķetes», bet jauno dzejnieku lasījumos, kas sāksies plkst.16.30, piedalīsies Anna Foma, Artis Ostups, Ingmāra Balode un citi.

Savukārt 19.augustā no plkst.12 līdz 13 Vērmanes dārzā notiks radošā darbnīca «Šūsim kopā lelles», tiks radītas lellītes paraugi, smeļoties tieši tāda paša nosaukuma Kristīnes Krastiņas veidotā grāmatā, bet plkst.13 sāksies tikšanās ar grāmatas «Zvēri tikai pieaugušajiem» autoru Paulu Bankovski, savukārt plkst.13.30 Kaskabatis kopā ar «Jānis Roze» darbiniekiem pulcēs klausītājus uz bērnu grāmatu lasīšanu.

Šajā dienā Vērmanes dārzā no plkst.14.30 varēs klausīties arī Jāņa Rokpeļņa stāstījumā par grāmatu «Rīgas iestaigāšana», bet plkst.15.30 sāksies lāču mammas Velgas Vītolas stāsts par Līgatnes dabas parka iemītniekiem un grāmatu «Ūdrītis Ķūķis».

Jau ziņots, ka Rīgas svētki tiks svinēti trīs dienu garumā no 17.augusta līdz 19.augustam, kad rīdzinieki un pilsētas viesi ap 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet varēs baudīt mūzikas, mākslas, teātra un dejas priekšnesumus, kā arī sporta pasākumus un atrakcijas.

18.augustā un 19.augustā brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā būs bez maksas, savukārt ar plašāku Rīgas svētku programmu var iepazīties mājaslapā «rigassvetki.lv», bet svētku laikā Doma laukumā un pie Laimas pulksteņa darbosies Rīgas svētku Informācijas teltis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu