Sērijā «Latvijas pilis» izdod Ungurmuižai veltītu pastmarku

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ungurmuižu pastmarkā atveidojis mākslinieks Ģirts Grīva. Jaunās pastmarkas tirāža ir 100 000 eksemplāru, un tajā attēlota Ungurmuižas kunga māja. Pastmarkas nominālvērtība ir 0,98 lati, kas atbilst ierakstītas vēstules nosūtīšanai Latvijas teritorijā. 

Kopā ar pastmarku izdota arī pirmās dienas aploksne, kuru rotā Limbažu gleznotāja Georga Dītriha Hinša zīmēta Ungurmuižas sienas gleznojuma daļa - grenadieris, kurš līdz šai dienai sargā sava komandiera durvis. Speciālajā zīmogā attēlots Ungurmuižas mansarda stāvā iebūvētais pulkstenis.

Ungurmuižas kungu māja atrodas Gaujas nacionālā parka teritorijā Pārgaujas novada Raiskuma pagasta Unguros.

Ungurmuiža ir harmonisks 18.gadsimta koka ēku ansamblis, kas ieņem nozīmīgu vietu Latvijas kultūras pieminekļu mantojumu vidū, norāda Latvijas Pasts. To 1732.gadā cēlis barons fon Kampenhauzens kā savas dzimtas māju, un patlaban Latvijā nav saglabājušās līdzīgas baroka koka celtnes, kuru iekštelpas ir tik bagātīgi izgreznotas ar sienu gleznojumiem.

Ungurmuiža ir 11. pastmarka sērijā «Latvijas pilis». Šo sēriju Latvijas Pasts aizsāka 1999.gadā, izdodot Rundāles pilij veltītu pastmarku. Pastmarkās attēlotas arī Jelgavas, Cesvaines, Jaunmoku, Bīrņu, Jaunpils, Durbes, Stāmerienas, Krustpils, Mežotnes un Bauskas pilis.

Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta sestdien, 18.augustā, pasta centrā «Sakta», Brīvības bulvārī 32, no plkst.9 līdz 15.

Nākamo filatēlijas jaunumu plānots izdot 23.augustā.

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4500 darbinieku.

Latvijas Pasts pagājušo gadu noslēdzis ar 0,7 miljonu latu peļņu, uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 36,7 miljonus latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu