Jūlijā Cēsīs norisināsies gadskārtējās Imantdienas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šogad 13. jūlijā Cēsu Pils parka estrādē norisināsies gadskārtējie komponista Imanta Kalniņa mūzikas svētki «Imantdienas», apmeklētājiem piedāvājot īpaši bagātīgu programmu, kurā skanēs gan par klasiku kļuvušie komponista skaņdarbi, gan sagaidāmi vērienīgi pirmatskaņojumi.

Ievērojot tradicionālo Imantdienu formu, arī šogad koncerts iecerēts trīs daļās.

Pirmajā daļā plaši pazīstamas Imanta Kalniņa dziesmas tautas mūzikai pietuvinātā skanējumā atskaņos pērn izveidotais mūzikas projekts «Raxtu Raxti», kurā apvienojušies vairāki grupas «Autobuss debesīs» dalībnieki un folkmūziķi Kristīne Kārkla Puriņa un Edgars Kārklis.

Īpaši pārsteidzoša solās būt Imantdienu vidusdaļa, jo tajā sagaidāms vērienīgs komponista jaundarba pirmatskaņojums, kas tapis kā turpinājums vienai no popolārākajām Imanta Kalniņa oratorijām. Solistu lomās būs Uģis Roze, Jēkabs Kalniņš un Līga Priede.

Plašāka informācija par šo īpašo jauniestudējumu un komponista komentāri sagaidāmi jau tuvākajā laikā.

Imantdienu nosledzošajā daļā grupas «Autobuss debesīs» pavadībā tautā iemīļotākās komponista dziesmas ar teātrālu akcentu izdziedās aktieri Karīna Tatārinova, Maija Doveika, Artūrs Skrastiņš un Artis Robežnieks. Koncerta noslēgumā sagaidāma arī neiztrūkstošā sadziedāšanās ar publiku.

  • Biļetes uz Imantdienu koncertu jau iepsējams iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un internetā, sēdvietu biļetes pieejamas piecu līdz piecpadsmit latu vērtībā.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu