Ar velobraucienu pa Vidzemes jūrmalu uzsāks velotūrisma sezonu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šajā nedēļas nogalē tiks tiks dots starts Vidzemes Tūrisma asociācijas organizētajam četru posmu velomaratonam, vienlaicīgi atklājot velo tūrisma sezonu Latvijā. Vidzemes tūrisma asociācijas valdes priekšsēdētājs Raitis Sijāts informē, ka, piesaistot dažādu fondu finansējumu, šobrīd ir izstrādāti un labiekārtoti vairāki ļoti interesanti velo tūrisma maršruti, kuri priecēs gan vietējos, gan arī ārvalstu velo tūristus.

  • Velomaratona pirmā posma starts būs sestdien, 25.maijā, plkst. 10.00 Rīgā, Mežaparka BMX trasē. Dienas garumā paredzēts nobraukt 56 km, nokļūstot līdz Saulkrastiem, kur vakarā notiks sezonas atklāšanas svinības ar Normundu Rutuli, Aiju Andrejevu un citiem māksliniekiem.
  • Otrais no četriem velomaratona posmiem ieplānots jau nākamajā dienā, svētdien 26.maijā. No Saulkrastiem caur Tūju uz Salacgrīvu, gar pieviecot 77 km. Tas var būt gan kā turpinājums iepriekšējās dienas braucējiem, gan arī kā atsevišķs maršruts.
  • Trešais un ceturtais posms notiks vēlāk. Svētdien, 27.jūlijā ieplānots nobraukt 60 km maršrutā Ropaži - Ikšķile/Ogre - Ķegums. Sestdien, 3.augustā būs noslēdzošais posms, 57 km maršruts Saulkrasti - Bīriņu pils - Igates pils - Lielezers - Limbaži.

«Velomaratons nav sacensības, tas ir aicinājums aktīvi atpūsties draugu, ģimenes un domubiedru lokā, pa ceļam iepazīstot interesantas vietas. Velobrauciena laikā dalībnieki veiks vairāk kā 250 kilometru garu distanci, iepazīstot dabu un kultūru, baudot brīnišķīgas ainavas, piekrasti un apmeklējot interesantākos tūrisma objektus,» stāsta Raitis Sijāts.

«Velo tūrisms ir viens no Latvijas tūrisma potenciāliem. Te ir ļoti labas iespējas. Mēs esam veikuši ļoti lielu darbu, lai šos maršrutus iezīmētu, lai tos reklamētu ārvalstu izstādēs, lai šos maršrutus apkopotu speciālās kartēs, kā arī pilnveidot infrastruktūru,» stāsta Raitis Sijāts, precizējot, ka infrastruktūras pilnveidošana nozīmē gan ceļa norādes, gan atpūtas vietas, gan maršruta iekļautas ēstuves un naktsmītnes, kuras īpaši pielāgotas velo tūristu specifiskajām vajadzībām.

«Ikviena maršruta vērtība ceļas, ja to aktīvi izmanto. Arī ārzemnieki pie mums brauks aktīvāk tad, ja jūtīs, ka šis maršruts ir populārs, ka arī paši te aktīvi ceļojam. Tūristam ir jājūtas tā, ka viņš te ir īpašs, taču arī ne tā, ka viņš te ir vienīgais, kurš te iemaldījies, jo tad rodas neomulīguma un nedrošības sajūta,» stāsta Raitis Sijāts.

Dalības maksa visos velomaratona posmos 7,00 Ls pieaugušajiem, Ls 10,00 ģimenēm ar bērniem līdz 12 gadu vecumam, bet vienas dienas braucieniem attiecīgi 2 Ls un 3 Ls. Dalības maksā iekļauta visu objektu apskate, ekskursijas, atpūtas pauzes ar uzkodām un droša brauciena norise. Velomaratonu vadīs pasākumu vadītājs un žurnālists - Uģis Joksts.

Velomaratona dalībniekus pavadīs speciāla pavadošā tehniskā automašīna, kurā būs pieci rezerves velosipēdi. Tiks nodrošināts arī transports dalībnieku un viņu velosipēdu nogādāšanai atpakaļ no Salacgrīvas uz Rīgu. Līdzīgi būs arī citos posmos.

Vidzemes Tūrisma asociācija aicina pievienoties šīs vasaras velobraucienam gan pieredzējušos velotūristus, kuriem tā būtu iespēja iepazīt jaunos Latvijas velotūrisma maršrutus. Šāds velomaratons ir arī īpaši piemērots iesācējiem, jo tad, kopā ar citiem ir daudz drošāk doties šāda garā ceļā, nebaidoties par tehniku, maršruta izvēli, pēkšņām problēmsituācijām, mājās atstātu ekipējuma daļu uc.

Pieteikšanās un plašāka informācija vietnē: «vidzeme.com».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu