Toma evaņģēlijs – neparastais 20. gadsimta atradums

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Trešdien, 29. janvārī, plkst. 19.00, Rīgas Lutera draudzes aicina uz aizraujošu lekciju par neparasto 20. gadsimta atklājumu – Toma evaņģēliju. Cikla «Vakara sarunas par teoloģiju» kārtējā lekcijā Rīgas Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls sniedz nelielu vēsturisku un teoloģisku ievadu par Toma evaņģēliju, kas atrasts vien pagājušā gadsimta vidū, Ēģiptē, lasa evaņģēliju un vada diskusiju.

Daži intriģējoši fagmenti no Toma evaņģēlija:

Jēzus teica: «Tas, kurš meklē, lai nepārstāj meklēt iekams nav atradis. Un kad viņš atradīs, viņš būs satriekts; un kad viņš būs satriekts, viņš būs pārsteigts un valdīs pār visu.»

Jēzus teica saviem mācekļiem: «Salīdziniet mani ar kaut ko un pasakiet, kam es līdzinos.» Sīmanis Pēteris teica viņam: «Tu esi kā taisnīgs eņģelis». Matejs teica viņam: «Tu esi kā vieds filosofs». Toms teica viņam:«Ak, skolotāj, mana mute ir pavisam nespējīga pateikt, kam tu esi līdzīgs.» Jēzus teica: «Es neesmu jūsu skolotājs. Jo tu esi apreibis un piedzēries no mana mutuļojošā avota, ko es esmu izmērījis.» Un viņš paņēma Tomu, noveda malā un pateica viņam trīs vārdus. Kad Toms atgriezās, biedri viņam jautāja: «Ko Jēzus tev sacīja?» Toms viņiem teica: «Ja es jums pateikšu kaut vienu no vārdiem, ko viņš man sacīja, jūs pacelsit akmeņus un metīsit man, bet no akmeņiem izies uguns un jūs aprīs.»

Uz lekciju aicināts ikviens interesents. Ieeja – brīva. Iepriekšēja pieteikšanās uz lekciju nav nepieciešama.


Lekcija notiek Rīgas Lutera draudzes centrā, Torņakalna ielā 3/5, Rīgā, informēja Kaspars Semēvics, Rīgas Lutera draudze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu