Pagatavota lielākā Latvijas zivju zupa

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas svētku nedēļai par godu ceturtdien īpaša svinēšana notika pie lielveikala «Maxima XXX» Rīgā, A.Deglava ielā 67. Divu stundu laikā vairāk nekā 500 cilvēku pulcējās, lai vērotu, kā top lielākā Latvijas zivju zupa, un to arī nogaršotu. Pavāra Ginta Oša uzraudzībā zupas katlā tika liktas Baltijas jūrā un arī Latvijas upēs un ezeros sastopamas zivis, tostarp raudas, brekši, asari, mencas un karpas, kopumā pasākuma laikā pagatavojot vairāk nekā 100 litrus zupas.

Jautāts par to, kā tapusi lielā zivju zupa, «Maxima» pavārs Gints Osis stāsta: «Lielā katlā brīvdabā zupu uzvārīt nemaz nav tik viegli – noteikti nepieciešams sagatavoties jau laikus, lai viss izdotos, kā plānots. Arī mēs jau laikus domājām par sastāvdaļām, kuras nepieciešamas gardas Latvijas zivju zupas pagatavošanai, kā arī ieplānojām, kā tā tiks vārīta – izmantojām tikai svaigas zivis, pirms tam jau laikus sagatavojot buljonu. Labā zivju zupā noteikti ir jābūt vismaz trīs veidu zivīm! Ar šodienas veikumu esmu apmierināts – no cilvēkiem dzirdēju tikai pozitīvas atsauksmes un komplimentus.»

Gints Osis zupu vārīja, vispirms pagatavojot zivju buljonu, tam pievienojot dažādus dārzeņus un saknes – kartupeļus, burkānus, sīpolus, fenheļus un citus, kā arī Baltijas jūrā un Latvijas upēs un ezeros sastopamas zivis – raudas, brekšus, asarus, mencas un karpas. Visbeidzot, kā stāsta pavārs, tika pievienotas garšvielas, kurām zupas gatavošanas procesā esot ļoti liela nozīme.

«Patlaban Latvijā rit mūsu valsts svētku nedēļa, un to atzīmē arī mūsu lielveikals, sagādājot garšīgus svētkus saviem klientiem un kaimiņiem. Priecājamies, ka šajā saulainajā rudens dienā cilvēki bija ļoti atsaucīgi un lielā skaitā ieradās svinēt valsts svētku nedēļu kopā ar mums,» stāsta Viktorija Gulbe, «Maxima Latvija» Zīmola un komunikāciju departamenta direktore.

Svētku noskaņā, skanot latviešu mūzikai, pasākumā ar gardo zupu un dažādām uzkodām mielojās aptuveni 500 cilvēku – gan lieli, gan mazi veikala «Maxima» klienti un tuvākās apkārtnes iedzīvotāji. Kopumā lielajā pusdienošanā tika pagatavots vairāk nekā 100 litru gardās Latvijas zivju zupas. Par godu valsts svētkiem pasākuma laikā ikvienam arī bija iespēja bez maksas iegūt piespraudītes vai automašīnu karodziņus ar Latvijas simboliku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu