Foto: Rīgā protestē pret dzīvnieku nogalināšanu kažokādām

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai paustu savu nostāju pret tā saukto «kažokzvēru» audzēšanu un nogalināšanu peļņas un modes vārdā, 15.decembrī plkst. 12.00 Rīgā, Stacijas laukumā pie t/c «Origo» pulcējās desmitiem cilvēku baltos aizsargtērpos un gāzmaskās.

Katru gadu rudenī un ziemā Latvijas zvēraudzētavu gāzes kamerās tiek nosmacētas vairāk nekā pusmiljons ūdeļu un tūkstošiem šinšillu, bet ar elektrību nonāvē aptuveni desmit tūkstošus lapsu. Latvijā, tāpat kā citviet Eiropā, strauji pieaug sabiedrības interese un aktivitāte šajā jautājumā. Plaši sabiedrības protesti daudzās Eiropas valstīs noveduši pie nopietnām reformām zvēraudzēšanas nozarē, daudzās valstīs jau ir nolemts likvidēt šo nozari pilnībā.

Protesta akcija ir daļa no pavasarī uzsāktās kampaņas «Kažokādas otra puse», kuras ietvaros jau savākti vairāk nekā 10 000 iedzīvotāju parakstu pret «kažokzvēru» audzēšanu. Akciju organizē biedrība «Dzīvnieku brīvība» sadarbībā ar citām vides un dzīvnieku aizsardzības organizācijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu