Stāstīs par Krustabu mielastu senatnē un mūsdienās

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Apr

13. decembrī plkst. 14.00 Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitārajā institūtā (LiepU KHI), Kūrmājas prospektā 13, notiks meistarklase «Krustabu mielasts senatnē un mūsdienās», kuru vadīs Lejaskurzemes garšu speciāliste un tradicionālās kultūras entuziaste Sandra Aigare.

S. Aigare stāstīs par vienu no krustabu senajām tradīcijām – ātro mielastu, kad galdā tika celti tikai balti ēdieni. Senči ticēja, ka tas nodrošina bērniņam labu un gaišu dzīvi. Tāpat ātrā mielasta laikā jāzina, kā uzvesties, lai bērniņš būtu čakls un dižens, lai tam izaugtu līdzeni zobi utt.

Pasākumā piedalīsies arī atraktīvās Rucavas sievas, kuras klātesošos caur dziesmām un stāstiem iepazīstinās ar Rucavas pusei raksturīgiem ēdieniem.

Lejaskurzemes krustabu ieražas un tradīcijas tiek izzinātas projekta «Latviešu godi Lejaskurzemē – krustabu tradīcijas no senatnes līdz mūsdienām» ietvaros, ko atbalsta Kurzemes Kultūras programma.

Ieeja meistarklasēs ir bez maksas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu