«Tautas grāmatu plauktā» būs arī retas un vērtīgas grāmatas

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB), LNB Atbalsta biedrības un nodibinājuma «Rīga 2014» akcijā «Tautas grāmatu plaukts» cilvēki nodevuši arī retas un vērtīgas grāmatas, aģentūrai LETA pastāstīja LNB Komunikācijas un mārketinga nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Liniņa.

Akcijas rīkotāji nav ievērojuši tendenci, ka cilvēki būtu dāvinājuši grāmatas, no kurām vēlas «tikt vaļā». Gluži pretēji - pēc pašlaik ienākušo grāmatu klāsta varot spriest, ka cilvēkiem pret akciju ir bijusi nopietna attieksme. Liniņa uzsvēra, ka vērtīgās grāmatas un retumi liecina par to, ka cilvēki ir domājuši par to, lai nodotā grāmata būtu īpaša. Saņemtās grāmatas esot arī žanriski dažādas.

Par to, ka dāvinātās grāmatas ir īpašas, liecina arī ieraksti tajās, kuri veikti pirms šīs akcijas ieraksta. Liniņa stāstīja, ka ir grāmatās, kuras ilgi glabājušās kādā ģimenē, esot redzama to vēsture.

Akcijas rīkotāji ievērojuši tendenci, ka grāmatas dāvina ne tika individuāli cilvēki, bet arī ģimenes. Grāmatas akcijā dāvinājuši arī sabiedrībā pazīstami cilvēki, kuri iepriekš nav bijuši uzrunāti.

Tā kā akcijā piedalījās bibliotēkas visā Latvijā, grāmatas vēl turpina ceļu uz LNB. Pašlaik jau notiekot datu elektroniska ievade, tomēr kopējais grāmatu daudzums būšot zināms tikai mēneša beigās.

Jau ziņots, ka akcijas laikā ar vadmotīvu «Īpaša grāmata īpašā vietā» ikviens tiek aicināts dāvināt LNB sev nozīmīgu un īpašu grāmatu.

«Tautas grāmatu plaukts» tiks izvietots LNB jaunās ēkas ātrijā. Arhitekts Gunārs Birkerts stikla konstrukcijā izkārtoto grāmatu sienu ieplānojis kā vienu no centrālajām vietām ēkā.

Akcija sākās vasaras beigās. Tās noslēgums bija plānots 1.novembrī, taču lielās intereses dēļ akcijas norise tika pagarināta līdz 1.decembrim. Grāmatas 18.janvārī tiks nodotas no rokas rokā akcijā «Gaismas ceļš - grāmatu draugu ķēde».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu