Gatavojies Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgum

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vakar noslēdzās amatnieku pieteikumu izvērtēšana Brīvdabas muzeja organizētajam Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgum, kas šogad norisināsies 1. un 2. jūnijā. Paredzams, ka Gadatirgū piedalīsies ap 500 amata meistaru no visas Latvijas.

Brīvdabas muzejs katru gadu rīko divu dienu gadatirgu, kas tradicionāli notiek jūnija pirmās nedēļas nogalē. Šogad Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus Brīvdabas muzejā notiks jau 43. reizi. Daudziem Latvijas iedzīvotājiem gadatirgus apmeklējums ir ģimenes tradīcija. Gadatirgus rāda latviešu amatniecības prasmju turpināšanos aušanas, rokdarbu, metālkalšanas, rotkalšanas, ādas un koka apstrādes, kā arī pīšanas un podniecības jomās.

16. un 17. aprīlī dalībnieki tika aicināti uz gadatirgus komisiju, kas vērtēja potenciālo dalībnieku izstrādājumus atbilstoši gadatirgus nolikumam un koncepcijai. Vairums individuālo amatnieku un Tautas lietišķās mākslas studiju gadatirgū piedalās regulāri, bet šogad tika apstiprināti apmēram 50 amatnieku pieteikumi. Vairāki amatnieku pieteikumi tika rekomendēti dalībai Mūsdienu amatniecības festivālā, kas Brīvdabas muzejā jau trešo gadu notiks augusta otrajā sestdienā.

Brīvdabas muzeja gadatirgus ir tikšanās un profesionālās pieredzes apmaiņas vieta dažādu paaudžu un specialitāšu latviešu tautas lietišķās mākslas izstrādājumu darinātājiem no visas Latvijas. Vienlaikus gadatirgus ir tautas lietišķās mākslas gada sasniegumu skate un iespēja amatniekiem izstādīt un pārdot savus labākos izstrādājumus. Savukārt gadatirgus apmeklētāji var iegādāties augstvērtīgus latviešu tradicionālās amatniecības izstrādājumus un tikties ar to darinātājiem.

Gadatirgū piedalīsies arī Latvijā ražoto pārtikas produktu tirgotāji. Gadatirgus laikā muzeja teritorijā norisināsies dažādas kultūras aktivitātes, uzstāsies folkloras kopas, un būs baudāmi citi interesanti notikumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu