Aikāgaršo šefpavārs talciniekus cienās ar Lielās Talkas zupu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lielās Talkas noslēgumā, 27. aprīlī plkst. 13:00, Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis talciniekus, kuri sakops Juglas dzīvnieku patversmes teritoriju, cienās ar gardu laša zupu. Tās recepte izvēlēta īpašā konkursā, kurā par Vislatvijas Lielās talkas zupas nosaukumu sacentās vairāk nekā 100 receptes no visiem Latvijas reģioniem.

Vislatvijas Lielās talkas laša zupas receptes autore ir Ligita Žugra no Stopiņu novada, kura ar gardo viru labprāt cienā savu ģimeni un draugus: «Kopā ar ģimeni esam iecienījuši atpūtu pie dabas. Turklāt, tā kā makšķerēšana ir vīra iecienītākais vaļasprieks, tad zivju zupu sanāk gatavot diezgan bieži. Kulinārija ir viens no maniem vaļaspriekiem, tāpēc arī labprāt variēju ar dažādām garšām un šo zupu gatavoju gan no Latvijas ezeros noķertām zivīm, gan ārvalstu ūdeņos mītošo lasi,» stāsta Vislatvijas talkas zupas autore, kura ir arī aktīva talciniece un šogad piedalīsies Stopiņa novada sakopšanas talkā.

Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs oriģinālākās un gardākās zupas receptes autorei balvā dāvāja īpašu gardumu grozu no Rimi, kas pildīts ar visiem nepieciešamajiem produktiem zupas pagatavošanai vismaz ducim talcinieku, kā arī gardiem kārumiem.

«Zivju zupai, ar kuru sestdien cienāšu talciniekus, sarūpēti vairāk nekā 7 kilogrami laša, 8 kilogrami burkānu un kartupeļu, 5 kilogramu zirnīšu un citas sastāvdaļas. Kopumā Lielās talkas dalībniekiem būs iespēja mieloties ar vairāk nekā 50 litriem zupas. Esmu pārliecināts, ka siltā un spēcinošā zupa būs gards pārsteigums un spēcinās ikvienu, kurš piedalīsies Latvijas sakopšanā,» saka Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Tāpat, lai Lielā talka ikvienam būtu ne tikai iespēja piedalīties Latvijas sakopšanā, bet arī labi pavadīts laiks kopā ar ģimeni un draugiem, Rimi Lielās talkas dienā astoņās Latvijas pilsētās nodrošinās muzikantu uzstāšanos un bezmaksas spēcinošas uzkodas talciniekiem. Kopumā vairāk nekā 85 talkas vietās Rīgā, Dobelē, Valmierā, Madonā, Bauskā, Jelgavā, Liepājā un Ventspilī piestās īpaši organizēti Rimi talkas autobusi, lai lielisku mūziķu pavadībā uzmundrinātu talciniekus, kā arī cienātu ar pīrādziņiem, maizītēm un citiem gardumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu