Septiņgadīgam Ervīnam ir iedzimta CNS pataloģija. Lūdzu, palīdziet zēnam!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto no personīgā arhīva

Mazajam Ervīnam Todlebensam ir tikai septiņi gadiņi un viņam ir iedzimta centrālās nervu sistēmas pataloģija. Augļa attīstības novirzes tika atklātas vēl astotajā grūtniecības mēnesī, un uzreiz pēc dzimšanas viņam tika noteikta šī smagā diagnoze. Tāpēc no dzemdību nama Ervīnu ar mammu aizveda uzreiz uz Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu Rīgā. Kad viņus izrakstīja pēc kāda laika, māmiņa atviegloti uzelpoja, cerot, ka smagākie brīži ir aiz muguras, taču tas tā nebija.

Trīs mēnešu vecumā mazulim sākās epilepsijas lēkmes. Tās bija ļoti smagas un biežas lēkmes, kuras pavadīja krampji un pat elpošanas apstāšanās, kas Ervīnam ar mammu beidzās ar trīs nedēļas ilgu hospitalizāciju, kurai sekoja trīs nedēļas mājās un tad atkal trīs nedēļas slimnīcā. Ar laiku mazuļa stāvoklis stabilizējās. Tagad viņš jau ir mājās, taču viņu vēl arvien regulāri pārbauda Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas paliatīvās aprūpes nodaļas ārsti.

Ervīnam ir ļoti dziļas funkcionālas problēmas, viņš ir gandrīz nekustīgs un viņa imunitāte ir ļoti novājināta. Vecāki labi rūpējas par savu bezpalīdzīgo dēliņu, cenšas saudzēt pat no sīkas saaukstēšanās, kas ātri vien var pāraugt pneimonijā, izraisot krampjus un smakšanu, kā rezultātā zēns nevarēs uzņemt pārtiku.

Ervīnam ir veikta gastrostoma, lai viņš varētu uzņemt pārtiku caur zondi. Ervīna uztura pamatelements ir speciālais medicīniskais pārtikas maisījums Nutrini, ko ārsti nu jau ir ļāvuši papildināt ar Milupa putriņām. Pēc ārstu prognozēm nekādas izmaiņas zēna uzturā tuvāko trīs gadu laikā nebūs iespējamas, ņemot vērā viņa diagnozi.

Viena pārtikas maisījuma Nutrini burciņa maksā Ls 2,50 un Ervīnam vajag 120 burciņas mēnesī, kas pavisam izmaksā Ls 300 / EUR 426,86.

Mazais nekustīgais bērniņš visu laiku tikai guļ uz dīvāna, jo viņam pat nav savas gultiņas. Vakaros māmiņa saklāj šo izvelkamo dīvānu naktsmiegam un guļ kopā ar mazo Ervīnu, jo zēnu visu laiku ir jāpārveļ no vieniem sāniem uz otriem, lai neveidotos izgulējumi. Bet viņam jau ir septiņi gadi, un, neskatoties uz to, ka viņš ir trausls un slaids, tomēr viņš kļūst smagāks un viņu pārvelt no vieniem sāniem uz otriem ir arvien grūtāk. Tādēļ viņam ir ļoti vajadzīga speciālā gulta ar pretizgulējumu matraci.

Daudzfunkcionālā gulta ar elektronisko vadības pulti maksā Ls 2585,20 / EUR 3678,41.

No ērtībām šīs ģimenes dzīvoklī ir tikai aukstais ūdens. Lai nomazgātu bērnu, ir jāsilda ūdens uz krāsns un ar spaiņiem jālej vannā, taču peldes vannā kļūst arvien sarežģītākas – ir grūti noturēt zēnu ūdenī, tādēļ viņam ir nepieciešams īpašais vannā ieliekamais sēdeklis. Šāds sēdeklis maksā Ls 331,20 / EUR 471,26.

Ervīnam ir vajadzīgas arī nodarbības ar ergoterapeitu, fizioterapeitu, masāžas un rehabilitācijas kursi. Tuvāko trīs gadu laikā tam būs vajadzīgi Ls 4329/ EUR 6146,81.

Pavisam ir vajadzīgi 18 929 lati/ 26 933,54 eiro.

Tik liela summa daudzbērnu ģimenei pat nav aptverama. Mamma, tētis un vecākie brāļi ļoti mīl savu mazo trauslo brālīti Ervīnu. Viņi dara visu iespējamo, lai palīdzētu bērniņam.

Šobrīd šai ģimenei ir ļoti vajadzīga mūsu palīdzība!

Zvanot pa tālruni 9 000 6782 , Jūs ziedosiet pārtikas iegādei šim slimajam bērniņam 1 latu/ 1,42 eiro. Lai palīdzētu Ervīnam, Jūs varat ziedot arī jebkādu citu summu uz kādu no zemāk norādītajiem kontiem, maksājuma mērķī ierakstot «Veselības fonds: Ervīnam Todlebenam».

Rekvizīti:

Nosaukums: Biedrība «Sociāli nozīmīgu projektu centrs «Varonis»»

Reg. Nr: 40008142130

Jur. adrese: Akadēmijas laukums 1, Rīga, LV-1050

-SWEDBANK-Swift : HABALV22

LV56HABA0551025632423

-NORDEA-Swift : NDEALV2x

LV50NDEA0000083204700

-DNB-Swift : RIKOLV2X

LV79RIKO0002013211470

-CITADELE- Swift : PARXLV22

LV94PARX0013419570001

paypal: paypal@varonis.lv

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu