Kā Rīgas dome «rūpējas» par dabas liegumiem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autores foto

Labdien!

Raksta Jums sašutusi Rīgas iedzīvotāja.

Tiem, kas interesējas par Rīgu, ir zināms, ka Latvijas galvaspilsētā ir vairāki (ja vēlamies būt precīzi 5) dabas liegumi. Viens no tiem atrodas Vakarbuļļos.

Atkāpe nezinātājiem - šis nav «treknajos gados» tapis turīgo ļaužu dzīvojamais rajons. Vakarbuļļi kopš seniem laikiem bijusi zvejnieku apdzīvota teritorija.

Šeit dzīvojot, ik gadu saskaramies ar vienaldzību un nolaidību no atbildīgo instanču puses. Vienīgais, ar ko valsts un Rīgas dome vietējos iedzīvotājus nodrošina, ir elektrība. Par centralizētu ūdeni, kanalizāciju, kvalitatīvu telefona līniju mēs pat nesapņojam. Būtu lieliski, ja pilsētas atbildīgās institūcijas vismaz nodrošinātu kaut minimālu ielas apgaismojumu un sakoptu apkārtni. Nepatīkami un pat bīstami rudenī un ziemā doties uz darbu vai no tā.

Uz vairākkārtējiem iedzīvotāju lūgumiem ir tikai un vienīgi «atrakstīšanās» – naudas nav. Mūsuprāt, vēl vairāk par naudu, trūkst vēlēšanās uzlabot šo Rīgas rajonu.

Šķiet, ka Rīgas dome, izveidojot automašīnu stāvvietas šajā teritorijā, par dabai piešķirto īpašo statusu ir piemirsusi. Bez pieminētajām automašīnu stāvvietām, nav nekā, kas atpūtniekam ļautu saudzēt vidi, kurā tas ieradies. Dabiskās vajadzības visi dodas nokārtot turpat mežā – vasaras vidū smaka kļūst jau neizturama. Miskastes, maigi izsakoties, ir nelielas, un atkritumi mētājas visapkārt.

Fotogrāfijā ir redzams kā Rīgas dome «rūpējas» par dabas liegumiem. Fotogrāfija uzņemta pēc pirmajām patiešām karstajām brīvdienām - 20.05. dienas vidū - 13.15.

Cerībā, ka apsaimniekotāji beidzot patiešām sāks saimniekot,

Vakarbuļļu iedzīvotāja

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu