Ģimenei draudzīgi ceļojumi: Kas jāaplūko kaimiņvalstīs?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tiklīdz uznāk vēlme atpūsties no darbiem un nodoties atpūtai, saprotat, ka izvēli padara grūtāku galamērķu un nodarbju plašais klāsts. Ekstremālais tūrisms, atpūtas tūrisms, ceļojumi pa sarežģītiem tūrisma maršrutiem – kādus galamērķus un nodarbes izvēlēties ceļojot kopā ar ģimeni? Ceļojumu organizatori atgādina, ka plānojot ģimenes ceļojumu, iespējams ne tikai daudz ko ieraudzīt, bet arī lieliski pavadīt laiku pat ietaupot naudu.

Par populārākajām vietām, kuras jāapciemo ģimenes ceļojumu laikā, stāsta pieredzējis ceļotājs un starptautisko ceļojumu ar autobusu organizators, «Eurolines» vadītājs Edmunds Pavlovs: «Ja ģimenes izvēlas veļot ar autobusu, latviešu iecienītākie galamērķi ir kaimiņvalstis – Ukraina, Polija, Igaunija, Lietuva un Vācija. Šīs valstis ir vienas no populārākajām izvēlēm,» – stāsta pieredzējušais, Pavlovs, piebilstot, ka tas ir pateicoties nelielajai kilometrāžai un ģimenēm piemērojamajām atlaidēm, ceļojot ar autobusiem, kā arī ievērojamas atlaides galvenajos apskates objektos.

Pavlovs apgalvo, ja ceļojumu vēlaties plānot paši, laikus aplūkojiet, kādas vietas apciemosiet un ar ko nodarbosieties. Ceļotājs iesaka, ko vērts aplūkot, ja reiz esat kaimiņvalstīs un vēlaties, lai ceļojums atstātu tikai labākos iespaidus.

Tallinas leļļu muzejs

Šajā Tallinas muzejā iespējams aplūkot ievērojamu leļļu kolekciju, kas ievākta no visas plašās pasaules. Eksponāti – ne tikai greznumlieta. Tos iespējams arī redzēt leļļu izrāžu laikā, kas šeit notiek patiešām bieži. Bērni ne tikai var aplūkot šīs lelles, ar tām iespējams arī spēlēties, pateicoties mūsdienu tehnoloģijām. Muzejs ir patiesi inovatīvs, jo ar tehnoloģiju palīdzību, izmantojot interaktīvos ekrānus, lelles var «atgriezt» dzīvē.

Šeit sastopamās lelles ir nākušas no dažādām pasakām, redzēsiet dažādus video no vēsturiskām leļļu teātra izrādēm. Šausmu filmu personāži, tādi kā slavenā Anabella atrodas muzeja pagrabā, kura iekārtojums tikai pastiprina šo leļļu iespaidu.

Berlīnes bērnu muzejs «Labirints«

Vecā, industriālā ēkā esošais muzejs domāts pasaules iepazīšanai cauri spēlēm. Šeit ir neskaitāmi interaktīvie eksponāti un iekārtas, kas mācīšanos padarīs daudz interesantāku. Atrodoties «Labirinta» muzejā sajutīsieties kā citā pasaulē – tādā, kurā valda spēles. Muzejs ir iedalīts dažādās zonās, kurās atradīsiet slidkalniņus un rokdarbu galdus, kā arī zonas, kuras domātas eksperimentiem un atklājumiem. Muzejam ir trāpīgs sauklis - «Mācamies radot un darot«.

Muzejs nepārtraukti mainās, tiek atklātas jaunas nodarbes un ik pēc dažiem gadiem tas pilnībā tiek pārveidots – izvēlēta jauna pasaules kultūras tēma, tāpēc ik reizes šeit iespējams piedzīvot ko jaunu.

«Apciemojot Berlīni ar ģimeni, vērts aplūkot arī tādas vietas, kā «Machmito» bērnu muzeju. Šis muzejs atrodas senā baznīcas ēkā. Tiklīdz ieiesiet tajā, pavērsies elpu aizraujoši skati: ložņāšanas telpas, spoguļu istabas, kas kontrastē ar ēkas fasādi. Vēl viena vietas, kas obligāti jāapciemo - «FEZ» centrs. Šeit atradīsiet Alises muzeju, Astrīdas Lindgrēnas teātri, kā arī Ekoloģijas salu, kurā ierīkots pat miniatūrs mitrais tropu mežs», – stāsta E. Pavlovs.

Lvovas Āžu ferma

Pavisam netālu no dzīvīgā pilsētas centra atradīsiet iekārtojušos mūsdienīgu āžu fermu. Šeit varēsiet aplūkot visu siera ražošanas procesu. Apmeklētājiem tiek parādīts, kā piena produkti pārtop biezpienā un tas – sierā. Bērni varēs sadraudzēties ar fermā mītošajiem āžiem, kā arī paši varēs pagatavot sieru. Citā fermas zonā norisinās pagatavotās produkcijas degustācijas. Pirms došanās prom, vietējā veikalā iespējams iegādāties sviestu, marmelādi un dažādus sierus.

Ukrainas brīvdabas arhitektūras muzejs Kijevā

Esot šajā, ģimenēm draudzīgajā vietā, iespējams vairāk uzzināt par senās Ukrainas arhitektūru. Plašajā teritorijā esošās ēkas, ir dažādu laikmetu un stilistiku piemēri, piemēram : mājas, vējdzirnavas, baznīcas un skolas. Visas ēkas atrodas plašā, zaļā, krāšņā parkā uz austrumiem no pilsētas centra. Attālumi starp objektiem ir pietiekoši lieli, tāpēc nāksies iedarbināt kāju muskuļus vai iztēloties, ka esat alpīnisti, veicot ceļu augšup pa stāvām kāpnēm.

«Pejzažnas aleja ir vēl viena vieta, uz kuru doties kopā ar bērniem, ja esat Kijevā. Šeit atradīsiet krāsainas skulptūras, kuras izgatavotas atsaucoties uz dažādiem pasaku motīviem, kā arī dīvainus, fantāziju pasaules dzīvniekus. Šī vieta, ceļojumu attēlu galeriju izgreznos ar košākajām krāsām. Šajā parkā varēsiet arī nodoties ģimenes piknika brīžiem», – stāsta pieredzējušais ceļotājs .

Etnogrāfiskais Lietuvas brīvdabas muzejs Kauņas rajonā

Tikai dažu kilometru attālumā no otrās pēc lieluma, Lietuvas pilsētas, Kauņas, Rumšiškēs, iekārtojies etnogrāfiskais muzejs, kas ir viens no Eiropā lielākajiem. Gandrīz 200 hektāru teritorijā esošajā ekspozīcijā iespējams atrast pat 140 ēkas un 88000 eksponātu. Šeit iespējams ieraudzīt vēsturiskos Lietuvas sadzīves fragmentus, sākot no pilna izmēra ēkām līdz sīkākajiem sadzīvē izmantotajiem priekšmetiem.

«Esot šeit ģimenes lokā, izpriecu nepietrūks. Dabas ieskauti, mērosiet lielus attālumus, tāpēc parūpējieties par ērtiem apaviem», - iesaka pieredzējušais ceļotājs Edmunds Pavlovs.

Plānojot pavadīt laiku Lietuvas galvaspilsētā Viļņā, ar bērniem noteikti iegriezieties īpašajā ilūziju muzejā, kurā jāpielieto visas maņas, jo acis reizēm var mānīt.

Varšavas Koperņika zinātnes muzejs

Koperņika muzejs savas durvis vēra pirms 7 gadiem. Šī ir īpaši moderna vieta, kas piepildīta ar interaktīvām, izziņai vajadzīgām, tehnoloģiskām ierīcēm. Muzejā ir vairākas atsevišķas – tematiskas - zonas. Interesantākais ir tas, ka zonas ir iedalītas, ņemot vērā apmeklētāju vecumu. Šeit iespējams atrast zāles bērniem līdz 5 gadu vecumam vai apmeklētājiem, kuriem ir 14 un vairāk. Blakus muzejam ir moderns planetārijs, kurā iespējams uzzināt galaktikas noslēpumus, kā arī papriecāties par lieliskajiem, grafiskajiem materiāliem, kas atspoguļo visumu. Šī vieta ir piemērota, gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Gdaņskas Jūrniecības kultūras centrs

Katrs bērns sapņo par notikumiem bagātu pasauli. Tieši tādu to var atrast Jūrniecības kultūras centrā. Muzeja apmeklētājiem paveras plašā okeānu, pirātu un kuģu pasaule. Uzlaikojot kapteiņa cepuri un uz pleca turot papagaili, bērns piedzīvos pašus laimīgākos mirkļus. Muzejā uzzināsiet arī interesantus jūrniecības vēstures faktus. Apmeklējot jūrniecības centru, būs interesanti aplūkot arī ar radio viļņiem vadāmas laivas un jahtas.

Stāsta par vietām, kuras jāapmeklē noslēgumā, sarunu biedrs piebilst, ka ja nevēlaties, lai ceļojums gan lieliem, gan maziem neievilktos, autobusi aprīkoti ar bezvadu internetu un iespēju vērot iecienītākās filmas.

«Laimīgākie ceļojuma brīži – tie, kuri pavadīti kopā ar tuvajiem, ar kuriem iespējams dalīties savā priekā. Patīkami vērot, ka ceļojumu laikā ģimenes iepazīstas ar citiem ceļotājiem un dalās iespaidos, savukārt visu apkopo bērnu čalas, kas pat visgarāko ceļojumu padarīs daudz patīkamāku. Ģimene – vislabākais, ko dzīve var sniegt», – stāsta starptautisko ceļojumu organizators, Edmunds Pavlovs, piebilstot, ka tieši ģimeņu ceļojumiem piemērojama līdz 40 procentiem liela atlaide.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu