Pasaulē popularitāti gūst veselības tūres: ceļo un kļūsti vesels!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tik daudziem no mums patīk ceļot, lai atklātu kādu jaunu pasaules nostūri, izkāptu no savas komforta zonas vai vienkārši nedaudz aizmuktu no ikdienas. Neapšaubāmi, ceļojumi ir liels iedvesmas avots, bet tie var būt arī «pote» tavai veselībai un labklājībai. Tieši tāpēc nav pārsteigums, ka veselības tūres kļūst arvien populārākas visā pasaulē. «Popsugar» skaidro šāda ceļojumu veida būtību un iemeslus, kāpēc tie varētu būt piemēroti tieši tev.

1. Kas īsti ir veselības tūre?

Veselības tūre ir došanās ceļojumā ar mērķi uzlabot savu fizisko, mentālo vai garīgo veselību. Pēc šāda ceļojuma tu kopumā jūties veselāks un tev nav nepieciešamas vēl vienas brīvdienas, lai atkoptos no iepriekšējā ceļojuma. Izklausās pazīstami?

2. Kā izskatās veselības tūre?

Pirmkārt, tas nenozīmē jogu visas dienas garumā. Patiesībā joga var nemaz nebūt ceļojuma sastāvdaļa, ja vien paklājiņa izritināšana nav tieši tas, ko tu vēlies. Viens no veselības tūres labumiem ir tāds, ka tai var būt ļoti daudzi un dažādi veidi. Tu vari kļūt par savu ceļojuma plānotāju un iekļaut tieši savām vajadzībām nepieciešamās aktivitātes. Vai vēlies fitnesa nodarbības, vai atpūtināt prātu un ķermeni mierīgā atmosfērā - izvēle ir tavās rokās. Pateicoties pieejamajām veselīgajām maltītēm, āra aktivitātēm dabā, vari fokusēties uz tām veselības problēmām, ko kādu laiku biji atstājis novārtā. Turklāt tu to visu vari darīt savā tempā.

3. Kādi ir ieguvumi no šāda veida tūres?

Vairums no mums izmanto atvaļinājumu, lai ļautos pārmērībām un tērētu un ēstu nedaudz vairāk, nekā var un vajadzētu. Diemžēl vainas apziņa mūs piemeklē tieši tajā brīdī, kad atgriežamies mājās. Taču tā nenotiek ar veselības tūrēm. Šā veida ceļojums sniedz prieku un piedzīvojumus bez negatīvām sekām. Tas sniegs gan kulinārijas šedevrus, kas kutinās garšas kārpiņas, gan citas aktivitātes, kas ieviesīs līdzsvaru. Galu galā tas ir solis pretī veselīgākam dzīvesveidam.

4. Vai tas tev ir piemērots ceļojumu veids?

Lai gan nosaukums izklausās nedaudz draudīgi, nav šaubu, ka veselības tūre var būt lielisks veids, kā uzlabot savu veselību un labklājību. Ja jau ilgstoši esi meklējis veidus, kā atjaunoties un padarīt savu ķermeni enerģiskāku, šāda veida tūri noteikti ir vērts apsvērt. Šajā laikā tev ne vien būs iespēja nolikt sevi pirmajā vietā un koncentrēties uz savas veselības uzlabošanu, bet arī vismaz dažas dienas padzīvot mierīgākā ritmā.

5. Vai tas ir dārgi?

Īsā atbilde: jā un nē - tas atkarīgs no tā, kāda veida piedāvājumu tu izvēlies. Ir daudz «all inclusive» piedāvājumu, kā arī tūrisma kompāniju, kas parūpēsies par visām ceļojuma detaļām. Taču nemet plinti krūmos, ja pirmajā acu uzmetienā nevari to atļauties. Veicot nelielu izpēti, var ietaupīt tonnu naudas un sagatavot veselības tūri paša spēkiem. Turklāt dažādas veselīgas nianses tu vari ieviest jebkurā gaidāmajā ceļojumā. Piemēram, ņem līdzi veselīgas uzkodas, atceries par ūdens dzeršanu, dari to, kas liek tev justies laimīgam, atslēdz mobilo telefonu. Veselības tūrei nav jāmaksā vesela bagātība un jāatstāj tavs bankas konts pilnīgi tukšs. Pievēršot uzmanību tam, kā tu ceļo, un koncentrējoties uz savu labsajūtu, tu atgriezīsies mājās atpūties un labākā garastāvoklī.

6. Vai esi gatavs atjaunoties?

Sākumā izvēlies galamērķi. Lai gan šis solis var šķist nomācošs, tam tādam nav jābūt. Izvēlies tās aktivitātes, kas tev patīk, un piemeklē tām piemērotu vietu. Visas iespējas ir tavās rokās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu