«Lonely planet» nosauc 2018. gada labākos galamērķus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Eksotiskas pludmales, vīni, māksla un kultūra Džibutijā, Maltā un citur - ceļvežu izdevējs «Lonely planet» nosaucis desmit labākos 2018. gada galamērķus.

Čīle

2018. gadā Čīles iedzīvotāji svinēs nozīmīgu brīdi – republikas 200 gadu pastāvēšanu. Pateicoties jaunam maršrutam no Londonas, ir kļuvis daudz vieglāk nokļūt šajā galamērķī un pacelt glāzi par godu svinībām reizē ar vietējiem.

Dienvidkoreja

Dienvidkoreja reizē ar futūristisko galvaspilsētu Seulu ir kompakts Āzijas modernisma apvienojums. 2018. gadā Phjončhanā notiks XXIII ziemas olimpiskās spēles, kuras būs ērti apmeklēt, izmantojot jauno ātrgaitas dzelzceļa līniju.

Portugāle

Portugāle – dinamisks mākslas, kultūras un kulinārijas centrs. Muzeji, pludmales, restorāni – viss skaisti un nedārgi. 2016. gadā vairāk nekā 300 Portugāles pludmalēm piešķīra Zilo karogu. Nav nekāds pārsteigums, ka visi runā par šo mazo, bet burvīgo vietu.

Džibutija

Valsts Āfrikas austrumu piekrastē. Tā ir vieta, kuru noteikti būtu vērts apmeklēt vairāku iemeslu dēļ – reibinoša kultūra, lieliskas pludmales, ūdenī lēkājoši vaļi un haizivis. Skarbā daba visā savā krāšņumā!

Jaunzēlande

Jaunzēlandē ir daudz skaistu un neordināru pastaigu vietu. Tiem, kas pēc aicinājuma ir dabas pētnieki, būs daudz interesanta, ko ieraudzīt.

Malta

Aizvēsturiski tempļi kalnu virsotnēs, krasta nocietinājumi, tuneļi un bumbu patvertnes – tik daudz interesanta, ko apskatīt! Malta savas bagātības glabā gadsimtiem ilgi, taču tikai tagad piedzīvo zvaigžņu mirkli. Šī mazā tautiņa gatavojas kļūt par Eiropas kultūras galvaspilsētu 2018. Turklāt šeit ir burvīgas pludmales.

Gruzija

Valsts, kas bagāta ar tradīcijām un senām ēdienu receptēm. Gruzija lepojas ar savu vīna reģionu. Pirms simts gadiem Gruzija ieguva neatkarību - vēl viens iemesls tostam šajā valstī 2018. gadā.

Maurīcija

Izslavēta safīra zilās jūras un žilbinoši grezno kūrortu dēļ. Tagad arī nokļūšana ir kļuvusi ērtāka, izmantojot aviokompāniju «Air Mauritius» un «KLM» pakalpojumus no Amsterdamas. Tāpat šī valsts 2018. gadā atzīmē 50 gadus neatkarības.

Ķīna

Pasaules apdzīvotākā valsts ir liela, skaista un dažādu piedzīvojumu un noslēpumu pārbagāta. Kopš 2016. gada Ķīna ir sākusi jaunu un modernu ātrgaitas dzelzceļa būvniecību. Ar vilcienu tagad viegli nokļūt Aizliegtajā pilsētā, kas pēdējos gados ir modernizēta un kļuvusi tūristiem pieejamāka.

Dienvidāfrika

Pludmales, kalni, daba, vīns, un noteikti nevar aizmirst arī ēterisko kultūru un kosmopolītisko Keiptaunu. Dienvidāfrika jau sen ir pasludināta par vienu no valdzinošākajām pasaules valstīm. 2018. gads šeit būs īpašs un dažādu interesantu notikumu piepildīts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu