Kuros gadījumos nav vērts taupīt ceļojuma laikā?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Ceļojumi vienmēr saistās ar noteiktiem izdevumiem, tāpēc bieži vien mēs cenšamies ietaupīt uz noteiktām lietām. Portāls «Popsugar» apkopojis četras situācijas, uz ko nevajadzētu taupīt, ja vēlies, lai ceļojums ir izdevies un atmiņā paliekošs.

1. Kad maksā par pieredzi, ko vari iegūt tikai šajā konkrētajā vietā.

Piemēram, izbrauciens ar gondolu, ja esi Venēcijā. Taču atturēt no šīs idejas un mudināt doties prom var atrakcijas cenas. Taču atceries, ka esi Venēcijā! Pēc tam var izrādīties, ka tieši šī ceļojuma daļa, par ko bijis tik grūti izlemt, palikusi atmiņā visvairāk.

Ja tā ir vienreizēja pieredze, tad norij vainas apziņu un maksā. Pat ja nākamajās ceļojuma dienās nāksies ietaupīt uz ēdienu, tev būs neaizmirstamas atmiņas, kurās gremdēties.

2. Kad papildu cena atbalsta ētisku tūrismu.

Viens no lielākajiem ceļojumu ieguvumiem ir iespēja aizbēgt no ikdienas rutīnas un izbaudīt ko eksotisku. Taču, pirms meties braucienā ziloņa mugurā, uzzini, cik kaitīgi tas ir pašiem dzīvniekiem.

Svarīgākais ir veidot labāku pasauli ne tikai sevis un apkārtējo dēļ, bet arī domājot par nākamajām paaudzēm. Ja vietējo amatnieku darinājums maksā vairāk nekā lielveikalā nopērkams masu produkts, tomēr ir vērts ieguldīt šajā lietā, zinot, ka tas uzlabo kopienas dzīvi.

3. Kad lielākas izmaksas paplašina redzesloku.

Ja tu ceļo ar atvērtu prātu, tad piedzīvojumi paši tevi atrod - jaunas sejas un vietas nepārtraukti piedāvā iespēju mācīties un augt. Reizēm zinoši gidi var piedāvāt vietējo perspektīvu, tāpat kā aizvest uz vietām, kuras tu citādi neapmeklētu. Turklāt, ja esi ar tūristu grupu, varēsi izvairīties no gaidīšanas rindās un ietaupīt laiku. Apsverot visas iespējas, izvēlies izdevīgāko variantu. Piemaksa par vēžu ķeršanu Zviedrijā vai kādas zemes tradicionālu ēdienu maltīti nav tikai dārga izprieca, bet gan autentisks piedzīvojums, kas ļauj sajusties kā vietējam.

4. Kad laiks ir nauda.

Bieži vien ceļotāji cīnās ar dilemmu: vai garāks un nogurdinošāks ceļš attaisno lētākas izmaksas? Lai gan vairums cilvēku instinktīvi izvēlēsies lētāko iespējamo variantu, ir jāiemācās izsvērt katra piedāvājuma priekšrocības un trūkumus.

Uz to var skatīties šādi: jo mazāk pārlidojumu būs, jo mazāk iespēju nokavēt nākamo lidmašīnu un mazāk iespēju pazaudēt bagāžu, turklāt mazāk laika nāksies pavadīt lidostās, bezmērķīgi nositot laiku.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu