Piedzīvojumu meklētājiem! 10 skaisti pārgājienu maršruti Eiropā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flo Maderebner

Pavasaris un vasara nav aiz kalniem, tāpēc ir pienācis laiks sākt plānot savus nākamos piedzīvojumus. Nav noslēpums, ka Eiropā ir daudz kalnu, ezeru, ūdenskritumu un mežu, kuros baudīt dabas skaistumu, tāpēc piedāvājam iepazīties ar 10 skaistiem pārgājienu maršrutiem, kas būs piemēroti gan pieredzējušiem ceļotājiem, gan tādiem, kuri pārgājienos vēl nav devušies.

 
Foto: Vida Press

«Tour Du Mont Blanc» - Francija, Itālija, Šveice

Šis pārgājienu maršruts tiek uzskatīts par vienu no labākajiem Eiropā. Tā garums ir 170 kilometru, un pārgājiena laikā ceļotāji dodas caur Franciju, Itāliju un arī Šveici. Parasti tūristi šo maršrutu veic vidēji 11 dienu laikā.

 
Foto: Vida Press

«Alta Via 1» - Itālija

Šis pārgājiens ir pa Dolomītu kalniem Itālijā, un tā maršruts ir 150 kilometrus garš. Pārgājiena laikā ceļotājiem iespējams nonākt arī kalna augstākajā punktā - 2752 virs jūras līmeņa. Parasti ir vajadzīgas 10 dienas, lai veiktu šo ainavisko ceļu.

 
Foto: Vida Press

«The Kings Trail» - Zviedrija

Šā pārgājiena garums ir 440 kilometru, tāpēc liela daļa ceļotāju veic tikai daļu. Vasaras laikā pārgājienā iespējams doties kājām, ziemā - ar slēpēm. Pa ceļam var vērot gleznainas ainavas, ezerus, upes un mežus.

 
Foto: Vida Press

«GR20» - Korsika

Dodoties šajā pārgājienā, ceļotāji var šķērsot Korsikas salu diagonāli - no ziemeļiem uz dienvidiem. Maršruta garums ir 180 kilometru, un tas tiek uzskatīts par salīdzinoši sarežģītu, tomēr vienu no skaistākajiem visā Eiropā. Parasti ceļotāji to veic 15 dienu laikā.

Route 225,342 - powered by www.wandermap.net
 
Foto: Vida Press

«Hot Spring Route» - Islande

«Laugavegurinn» jeb «Hot Spring Route» pārgājiena maršruts tiek uzskatīts par populārāko Islandē, jo 55 kilometru garumā iespējams baudīt ievērojamu dabas dažādību - gan karstos avotus, gan ledājus. Ceļotāji parasti maršrutu veic 2-4 dienu laikā.

 
Foto: Vida Press

«Cinque Terre» - Itālija

Dodies gleznainā pārgājienā gar Vidusjūru. «Cinque Terre» apmēram 10 kilometrus garais maršruts ved cauri piecām skaistām Itālijas pilsētiņām. Ceļa posmu iespējams veikt sešu stundu laikā, taču liela daļa ceļotāju to iet divas dienas, lai pa ceļam baudītu dabu un arhitektūru.

 
Foto: Vida Press

«Eagles Walk» - Austrija

Pa šo maršrutu var doties gan tie ceļotāji, kuri labprātāk veiktu mazāku distanci, gan tie, kas nopietni pievērsušies pārgājieniem. Kopējais maršruta garums ir 412 kilometru, taču interesentiem tiek piedāvātas dažādu grūtības pakāpju takas un variācijas. Veicot pilnu maršrutu, iespējams šķērsot visu Austriju no austrumiem uz rietumiem.

 
Foto: Vida Press

«West Highland Way» - Skotija

Šā pārgājiena garums ir 154 kilometru, un tas ir populārākais visā Skotijā. 155 kilometrus garo distanci iespējams veikt 6-8 dienu laikā. Pa ceļam iespējams baudīt Skotijas dažādo dabu - kalnus, ūdenskritumus un mežus.

 
Foto: Vida Press

«Central Picos Circuit» - Spānija

«The Picos de Europa» kalnu grēda ceļotājiem piedāvā dažādu veidu pārgājienus, kurus iespējams veikt vienas, kā arī vairāku dienu garumā. Galvenais «Central Picos Circuit» pārgājiena maršruts pieveicams 5-6 dienu laikā.

 
Foto: Vida Press

«Hardangervidda Transvere» - Norvēģija

Hardangervidda nacionālā parka šķērsošana ir grūts un izaicinošs piedzīvojums, kas vairāk piemērots jau pieredzējušiem ceļotājiem. Kopumā vajadzīgas 7-12 dienas, lai noietu šo maršrutu, taču šajā apkaimē iespējams izvēlēties arī īsākus ceļus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu