8 skaistas Spānijas salas, kuras tūristi vēl «negāž otrādi»

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Viena no tūristu iecienītākajām salām Spānijā ir Ivisa, kas nereti tiek dēvēta arī par ballīšu salu. Arī Maljorku un Kanāriju salas īpaši iecienījuši tūristi, taču patiesībā Spānijai pieder vairāk nekā 60 dažādas salas. Portāls «CN Travel» apkopojis astoņas Spānijas salas, kuras ir ne tikai skaistas, bet arī tūristu nepārpildītas.

 
Foto: Vida Press

Gomera

Kad tūristi dodas uz Kanāriju salām, visbiežāk viņi ceļo un Tenerifi vai Grankanāriju, taču šim arhipelāgam kopumā pieder septiņas dažādas salas un dažas no tām nebūt nav tūristu pārpildītas.

Foto: Vida Press

Gomera ir viena no Spānijas Kanāriju salām - tās lielums ir apmēram 370 kvadrātkilometru un tā ir otra mazākā no septiņām salām. Salā visērtāk nokļūt ar kuģi no Tenerifes. Ceļotāji uz salas var baudīt tropisku dabu - melno smilšu pludmales, kristāldzidru ūdeni un džungļiem līdzīgus mežus.

 
Foto: Vida Press

Formentara

Šī ir vismazākā un vismazāk zināmā no Baleāru salām - mūsdienās to iecienījuši nūdisti, jo lielākajā daļā no pludmalēm sauļošanās kailam ir atļauta. Tāpat uz šo salu dodas arī dabas mīļotāji.

Foto: Vida Press

Kādreiz uz šo salu varēja nokļūt tikai ar prāmi no Ivisas, taču pēdējo gadu laikā tas iespējams arī no Spānijas kontinentālās daļas. Formentaras sala ir apmēram 19 kilometrus gara un atrodas Vidusjūrā - sešu kilometru attālumā no ballīšu salas Ivisas.

 
Foto: Vida Press

Lansarote

Kanāriju salas 2017. gadā apmeklēja vairāk nekā 20 miljoni tūristu, taču Lansaroti apmeklējis tikai katrs piektais ceļotājs. Tieši salīdzinoši zemā tūristu skaita dēļ ainaviskā sala mūsdienās kļuvusi par slepenu atvaļinājuma galamērķi arī pasaules slavenībām.

Foto: Vida Press

Tomēr ne visi var atļauties pavadīt atvaļinājumu vairāku miljonu vērtās villās, tāpēc uz salas atrodas daudz viesnīcu un kūrortu, no kuriem izvēlēties piemērotāko.

Populārākās tūristu piesaistes vietas uz salas ir restorāns, kas atrodas vulkāna virsotnē, melno smilšu vīna lauki, kā arī Eiropā vienīgais zemūdens muzejs.

 
Foto: Vida Press

La Graciosa

Šo salu mēdz dēvēt arī par «slepeno salu». Tā atrodas apmēram trīs kilometru attālumā no Lansarotes ziemeļu daļas. Uz salas nav ceļu, tikai smilšu joslas, pa kurām var pārvietoties ar izturīgiem kalnu velosipēdiem vai kājām.

Skats uz La Graciosa no Lansarotes.
Skats uz La Graciosa no Lansarotes. Foto: Vida Press

Viena no iecienītākajām aktivitātēm uz salas ir došanās pārgājienā. Pa ceļam iespējams baudīt ievērojamu dabas varenību - pludmales un balto smilšu kāpas.

Uz salas dzīvo apmēram 700 cilvēku. Tās garums ir astoņi kilometri, bet platums četri kilometri.

 
Foto: Vida Press

Jerro

Arī Jerro ir viena no Kanāriju salu arhipelāga salām, taču tā nav tik populāra kā citas. Šī ir vismazākā no Kanāriju salām un atrodas vistālāk uz dienvidrietumiem.

Foto: Vida Press

Jerro salā dzīvo apmēram 10 tūkstoši iedzīvotāju un tā ir apmēram 270 kvadrātkilometru liela. Uz salas var nokļūt ar prāmi no citām Kanāriju salām, kā arī uz tās atrodas neliela lidosta.

Jerro ir UNESCO Pasaules biosfēras rezervāts un tāpēc uz salas ir ierobežota būvniecība - vairāk nekā pusei uz salas esošajām ēkām nedrīkst būt vairāk nekā divi stāvi. Šādā veidā ir iecerēts saglabāt salas tradicionālu izskatu.

 
Foto: Vida Press

Cies salu arhipelāgs

Daži uzskati, ka Spānijas skaistākās balto smilšu pludmales atrodas nevis Vidusjūrā, bet gan Galisijas ziemeļrietumu reģionā. Tur atrodas Cies salu arhipelāgs, kurā ietilpst Monteagudo, Dofaro un Sanmartino salas. 1980. gadā visas šīs salas tika pasludinātas par dabas rezervātu.

Foto: Vida Press

Uz šīm salām nav ne viesnīcu, ne restorānu, ne automašīnu, bet gan tikai skaista daba. Lai arī lielākā daļa ceļotāju uz šo salu dodas vienas dienas ekskursijās, interesenti var nakšņot salās atrodamajos kempingos.

2007. gadā britu izdevums «The Guardian» salas Monteagudo pludmale «Rodas» nodēvēja par pasaulē vislabāko.

 
Foto: Vida Press

Ons sala

Ons ir apmēram piecus kilometrus gara sala, kas atrodas uz ziemeļrietumiem no Spānijas kontinentālās daļas. Šo salu par savām mājām sauc apmēram 100 cilvēki.

Foto: Vida Press

Lai nu kā, tūristu viesošanās šajā salā palīdz atdzīvināt Ons salu. Tajā atrodas skaistas balto smilšu pludmales, kā arī tūristi var baudīt tradicionālus spāņu ēdienus.

 
Foto: Vida Press

Kabrera

Kabrera ir neapdzīvota sala, kas atrodas Vidusjūrā - uz dienvidiem no Maljorkas. Kabrera ir nacionāls parks un šī ir viena no salām, uz kuru atpūsties dodas Maljorkas vietējie iedzīvotāji.

Foto: Vida Press

Lai arī šobrīd salu pārsvarā apmeklē Spānijas iedzīvotāji, agrāk uz turieni bieži devās berberu pirāti, franču ieslodzītie, kā arī spāņu karavīri.

Jāņem vērā, ka uz salas atrodas tikai viena nakšņošanas vieta - «Cabrera Hotel», kurā pieejamas tikai 12 gultas. Vietas hostelī ātri vien tiek izpārdotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu