Labākais gads viņa mūžā! Pēc ciešanas smagā avārijā lietuvietis apceļo pasauli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Katru dienu nodzīvot kā savu pēdējo... Vai tā vari apgalvot arī par sevi? Lietuvietis Jākobs Laukaitis cieta smagā autoavārijā, pēc kuras pārcieta smagu operāciju. Viņš pats uzskata, ka tas, ka viņš izdzīvoja, ir brīnums, tomēr tieši šā notikuma dēļ Jākobs dzīves grožus ņēma savās rokās.

2016. gadā ceļojuma laikā uz Taizemi Jākobs Laukaitis cieta smagā autoavārijā. Viņu notrieca kāds piedzēries autovadītājs. Pēc notikušā Jākobs gandrīz zaudēja dzīvību, turklāt četru stundu ilgā operācija viņam izmaksāja 10 tūkstošus dolāru.

Tobrīd Jākobs saprata, ka dzīve ir pārāk īsa - ir nepieciešams to izbaudīt. 2017. gadā viņš devās ceļojumā pa pasauli, lai skaistākās pasaules vietas redzētu pats savām acīm.

Laukaitis devās pārgājienā pa Everestu, izlēca ar izpletni Jaunzēlandē un Dubaijā, staigāja pa tuksnesi Irānā, vairākas dienas Indijā dzīvoja graustu rajonā, kā arī uzkāpa vairākos kalnos un vulkānos. Tomēr ne jau ar šīm aktivitātēm viņš lepojas visvairāk, bet gan ar to, ka neapstājās un katru savas dzīves šķērsli uztvēra kā iespēju mācīties un kļūt labākam.

«Kad slimnīcā pamodos un sapratu, ka galu galā esmu izdzīvojis, nodomāju, ka vairs nekad neizšķērdēšu nevienu savas dzīves sekundi, nekad!» par piedzīvoto stāsta lietuvietis. «Es darīju visu, lai katru savas dzīves dienu nodzīvotu kā pēdējo.»

Foto: Caters News Agency/Scanpix

Jākobs cer, ka viņa raibais piedzīvojums iedvesmos arī citus cilvēkus dzīvi izbaudīt. Lai arī viņam izdevās apceļot vairākas pasaules valstis, pārsvarā viņš ļāvās mirklim, nevis rūpīgi izplānoja ceļojumus.

2017. gadu Jākobs aizvadījis raibi, taču neplāno apstāties. Lai arī šobrīd viņš nolēmis četrus līdz piecus mēnešus atpūsties, 2019. gadā viņš pavisam noteikti apceļos Dienvidameriku.

«Esmu ļoti laimīgs par to, kā viss ir izvērties, - veselība un brīvība nozīmē laimi, un man tas ir pats svarīgākais,» norāda Jākobs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu