Fotostāsts: «Jūras čigāni» bez pilsonības, kas dzīvi pavada uz ūdens

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Bajau ir etniska klejotāju cilts Āzijas austrumos, kas dzīvo uz ūdens. Neparastā dzīvesveida dēļ šo cilti nereti mēdz dēvēt arī par jūras čigāniem. Lai uzņemtu attēlus ar Bajau cilts iedzīvotājiem, fotogrāfs Klaudio Sjebers devās uz Borneo salu.

Bajau cilts iedzīvotāji ikdienu pavada uz ūdens - mājās, kuras viņi uzbūvējuši piekrastes zonās, vai laivās. Viņi pārtiek no zivīm, kuras tiek makšķerētas no garām smailītēm, un pārsvarā visi, neizmantojot speciālu ekipējumu, spēj nirt apmēram 20 metru dziļumā.

Lielākajai daļai cilvēku no Bajau cilts nav pilsonības, tāpēc viņiem nav nekādu tiesību dzīvot uz sauszemes. Tāpat viņi nekad nevarēs savus bērnus sūtīt skolā, jo tam nepieciešami arī personu apliecinoši dokumenti.

«Dzīve uz ūdens ir Bajau cilts ikdiena. Viņu izolēšanās ir ļāvusi turpināt dzīvesveidu, ko piekopa arī viņu senči. Daudzi no Bajau cilvēkiem dzīvo tieši tā tāpēc, ka paši ir izvēlējušies dzīvot nekurienes vidū,» stāsta Klaudio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu