Ardievu, naktsdzīve! Sveicināti, spēļu laukumi! Kurp aizceļot ar maziem bērniem?!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: unsplash.com

Kad tev ir bērni, sapņi par eksotisku vietu apmeklēšanu un dažādu ēdienu nogaršošanu dažkārt var sarukt līdz Disnejlendas vai tuvējā atrakciju parka apmeklējumam. Lai gan ceļošana ar bērniem var izvērsties jautra, tu, iespējams, vēlies pabeigt savu Eiropas galamērķu sarakstu ar vēl dažām vietām. Izsmalcināti mākslas darbi, bruģētas ieliņas, vakariņas pēc saulrieta šķiet kā romantisks sapnis, kaut gan patiesībā Eiropā ir pilns ar vietām, kas piemērotas visai ģimenei. Turklāt tas jūs neizputinās! Protams, ceļojot ar bērniem, dažām lietām jāpielāgojas - ardievu, vēla šampanieša glāze kafejnīcā! Sveicināti, rotaļu laukumi un piknika vietu meklējumi pilsētā! Aicinām iepazīties ar divpadsmit Eiropas galamērķiem, kas būs piemēroti ģimenēm ar maziem bērniem!

 
Foto: pexels.com

Splita, Horvātija

Šī piejūras pilsēta, kas kalpojusi par satriecošu fonu dažām «Troņu spēļu» («Game of Thrones») ainām, iepriecina ar plašu vietu, kur izskrieties, rotaļlaukumiem un kafejnīcām, kas apmierinās pat izvēlīgākos mazuļus un viņu vecākus.

Turklāt Splita ir ideāli piemērota vieta mazuļiem, kas mācās peldēt, ar vairākām mazām pludmalēm tuvu pilsētas centram. Tāpat Splita ir piemērota bērniem, kam patīk dažādi transporta līdzekļi, ņemot vērā iespējas pārvietoties ar prāmi, lai dotos dienas izbraucienā uz tuvējām salām, piemēram Hvaru vai Braču.

 
Foto: unsplash.com

Kopenhāgena, Dānija

Kopenhāgena ir bērniem draudzīga pilsēta. Daudzās kafejnīcās ir atvērtas spēļu telpas, kas ļauj bērniem spēlēties un iepazīt jaunus draugus, kamēr vecāki bauda maltīti. Daudzas kafejnīcas piedāvā bērnu ēdienkarti un speciālos bērnu krēsliņus, bet īsta «pērle» maziem bērniem ir Tivoli atrakciju parka apmeklējums. Parks atrodas Tivoli dārzu teritorijā un ir apgūstams vienas dienas laikā.

 
Foto: unsplash.com

Malaga, Spānija

Divarpus stundu attālumā no Madrides, Spānijas dienvidkrastā atrodas Malaga - pilsēta, kas ar saviem skatiem, vēsturi un atrakcijām spēs izklaidēt jebkuru bērnu. Ieteikumi? Sēdēt āra kafejnīcās pilsētas skvēros un vērot ielu dziedātāju un dejotāju priekšnesumus. Protams, Malagā ir arī spēļu laukumi un daudzas vietas, kas piemērotas piknikiem brīvā dabā. Taču vairumam ģimeņu lielākā izklaide var izrādīties El Kandadu pludmales smiltis, kur nemanot var pavadīt visu dienu.

 
Foto: pexels.com

Vīne, Austrija

Ar omulīgām kafejnīcām jebkurā pilsētas kvartālā Vīne ir pilsēta, kuru vislabāk var izpētīt un izbaudīt lēnām. Kā zina vairums vecāku, piekukuļošana ar kruasāniem ir labākā iespējamā «valūta». Lai gan ziemā temperatūra var noslīdēt visai zemu, tirdziņi, slidošana un citas izpriecas padara pilsētu iepazīšanas vērtu.

Sastopamas arī neskaitāmas iekštelpu atrakcijas, sākot ar baseiniem un beidzot ar spēļu istabām. Vīne ir arī ievērojama ar savu kultūras dzīvi, un pilsētas galvenais teātris «Volksoper» piedāvā īpašas atlaides bērniem.

 
Foto: pexels.com

Gardas ezers, Itālija

Noteikti esat dzirdējuši par Komo ezeru, bet vai zināt arī Gardas ezeru? Tas atrodas Itālijas ziemeļu daļā starp Milānu un Venēciju un ir piemērots ģimenēm, kas ceļo ar maziem bērniem. Ar kristāldzidro ūdeni, kas piemērots airēšanai, ģimenes atrakciju parku, kas tiek dēvēts par «Gardaland» un daudziem rotaļlaukumiem, Gardas ezers noteikti aizvedīs prom no lielo Eiropas pilsētu stresa. Noteikti apskatiet arī Skaligeru (grimstošo) viduslaiku pili, kas piesaistīs ikviena bērna uzmanību!

 
Foto: pexels.com

Minhene, Vācija

Visticamāk, bērni jutīsies kā iekāpuši savā mīļākajā pasakā, kad apmeklēs Neišvānšteinas pili Minhenē. Slavenie alus dārzi ir arī ģimenēm draudzīga vieta, kur nodoties laiskai atpūtai, kamēr bērni dibina jaunas draudzības.

Minhenes centrālajā parkā ir daudz zaļu vietu, kur spēlēties un īrēt arī laivas. Vēl viena jautra nodarbe ir vecākā āra tirdziņa «The Auer Dult Munich» apmeklēšana pilsētas centrā, kur tas norisinās trīs reizes gadā, piedāvājot amatnieku izstrādājumus, karuseļus un izrādes bērniem.

 
Foto: pexels.com

Lipāru jeb Eolu salas, Itālija

Ko gan bērni vēl vairāk mīl kā laivu braucienus? Kad ceļo apkārt Lipāru salām, pats ceļojums ir galamērķis. Stundas laivu brauciena attālumā no Sicīlijas, šīs salas, Lipāru, Stromboli, Salina un Panerea, ir raksturojamas ar vārdiem «dolce vita». Pilsētas uz salas ir mazas, tādējādi pāris dienu laikā ceļotāji var sajusties kā vietējie. Mazas pludmales ar liegiem vilnīšiem ir lieliski piemērotas maziem peldētājiem, un steigas un burzmas trūkums var būt tieši tas, kas nepieciešams jūsu ģimenei.

 
Foto: unsplash.com

Faru, Portugāle

Algarves reģiona galvaspilsēta Portugāles dienvidos glabā daudz bērniem draudzīgu iespēju bez pludmales un vēstures. Bērniem patiks pastaigāties gar jūru un vērot laivas, turklāt kafejnīcas un restorāni jūras krastā lielākoties ir bērniem draudzīgi. Viens no slavenākajiem ir «Zoomarine» atrakciju parks, kurā iespējams vērot delfīnu šovus, plunčāties baseinos utt.

 
Foto: pexels.com

Ļubļana, Slovēnija

Jebkura pilsēta ar «pūķu tiltu» jāredz visiem bērniem ar spilgtu iztēli. Ne mazāku sajūsmu izraisīs brauciens ar funikulieri augšā uz Ļubļanas pilī, kur viņi, iespējams, pat satiks pūķi, kas staigā apkārt un atbild uz bērnu jautājumiem. Tāpat populāras ir tūres pa upi un Tivoli parks, kurā izskrieties un «nolaist tvaiku». Arī daudzie ūdens atrakciju parki liecina par labu pilsētai, kurā mīl bērnus.

 
Foto: unsplash.com

Ēksanprovansa, Francija

Ja esat nolēmuši īrēt māju vai dzīvokli un padzīvot kā vietējie, Ēksanprovansa un tās apkārtne, iespējams, ir labākā izvēle Francijas dienvidos, kur to realizēt.

Pilsētas centrs ir dzīvīgs, ar neskaitāmām bērniem draudzīgām kafejnīcām un cilvēku vērošanas iespējām, kā arī zaļajām zonām priekš piknikiem. Ja apmeklēsiet šo vietu rudenī, jums ir paveicies! Oktobrī divu mēnešu garumā pilsētā norisinās īpašs festivāls bērniem, kas saucas «Mômaix» un piedāvā dažādus priekšnesumus, mākslas darbnīcas un citus notikumus.

 
Foto: unsplash.com

Helsinki, Somija

Somijai ir daudz ko piedāvāt bērniem. Mazajiem ceļotājiem valsts varētu pazīstama ar mītiskiem radījumiem Muminiem, ko radījis somu karikatūrists un kas kļuvuši teju par valsts talismanu.

Pilsēta ir izstaigājama kājām, pilna ar kafejnīcām un dažādām atrakcijām, ko mīlēs gan bērni, gan pieaugušie. Noteikti izbrauciet ar prāmi uz 18. gadsimta cietoksni Soumenlinna, kas savieno ar tiltiem dažas salas. Obligāti apmeklējams objekts ir arī pazemes spēļu telpa Leikkiluola.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu