Iepazīsti valstis caur tajās populāriem dzērieniem!

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Mēs ceļojam daudzu un dažādu iemeslu dēļ - vēsture, kultūra, ēdieni un dzērieni. Šoreiz runa būs tieši par dzērieniem - labākie, atsvaidzinošākie un gardākie dzērieni dažādās pasaules vietās. Ar vai bez alkohola. Te būs dažas idejas, ko katrā valstī vari iemalkot un izgaršot.

 
Foto: pexels.com

Apelsīnu sula, ASV

Daudziem amerikāņu bērniem apelsīnu sula noteikti saistās ar skaistām bērnības dienu atmiņām. Atspirdzinošs, veselīgs dzēriens, kas plaši tika ražots un izplatīts Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ap 1915. gadu. Apelsīnu sula vienmēr ir bijusi populārāka par citām sulām.

 
Foto: unsplash.com

Sidrs, Anglija

Glāze īsta mājas sidra ir tikpat līdzīga masveidā ražotajam, cik āboli ir līdzīgi zirgāboliem. Ar kanēli, krustnagliņām un ābolu gabaliņiem - īstajā temperatūrā šāds dzēriens ir tieši laikā kādā skaistā dienā!

 
Foto: pexels.com

Šampanietis, Francija

Varat apskaust F1 braucējus par viņu krāšņo dzīvesveidu, taču viņi tik tiešām šķērdējas ar šampanieti ne pa jokam. Šampanietis ir dzērienu pasaules dimants, kas gozējas uz gandrīz jebkuru svētku galda. Patiesībā, iedzerot šampanieti, jūs varat iztēloties, kā uz mēles plīst tūkstošiem mazu dimantu.

 
Foto: pexels.com

Limonāde, Ēģipte

Citroni, ūdens un cukurs. Šis vasaras atsvaidzinošais dzēriens, kas pirmo reizi dokumentēts ēģiptiešu hieroglifos pirms 1500 gadiem, pārvērš bērnus laimīgos eņģeļos un pieaugušos - laimīgos bērnos. Ja vien vari ignorēt piecas karotes cukura katrā glāzē, tad to pat varētu uzskatīt par veselīgu dzērienu. Tas palīdz gremošanai, mazina dedzināšanu kuņģī, caureju un aizcietējumus.

 
Foto: unsplash.com

Sangrija, Spānija

Tavi vecāki plāno pārsteiguma vizīti, bet viss, kas tev ir mājās, ir lēts sarkanvīns un daži iepuvuši augļi... Nebēdā! Spāņi izgudroja sangriju - saldu, gāzētu vīna punšu, kas izklaidē dažādu tautību viesus. Pielej nedaudz brendija un sagatavojies pikantam dzērienam!

 
Foto: pexels.com

Kafija, Etiopija

Ir iemesls, kāpēc kafija, kas tika atklāta Etiopijā, ir viena no vistirgotākajām precēm - pirmdienu rīti pienāk ikvienam pasaulē. Mazās, zaļās kafijas pupiņas būtu pelnījušas vairāk nekā tikai vienu ierakstu, ņemot vērā dažādos kafijas veidus - late, kapučīno, moka u.c. Nav tik svarīgi, no kurienes tās nāk, galvenais, ka zināt, kā sākt savu dienu!

 
Foto: pexels.com

Sakē, Japāna

Ja gribi labi pasmieties, paskaties uz kādu, kas pirmo reizi dzer sakē «šotiņu». To var pasniegt atdzesētu, karstu vai istabas temperatūrā atkarībā no garastāvokļa un maltītes, jo sakē ir stiprāks nekā vīns, bet tomēr vājāks par degvīnu. Neskatoties uz temperatūru, sakē ir sausa garša, garšas akcenti atšķiras atkarībā no kvalitātes un dzēriena veida.

 
Foto: unsplash.com

Kaipirinja, Brazīlija

Brazīlijas nacionālais dzēriens ir mūsdienīga versija daikiri, kas gatavots no atsvaidzinošā laima kopā ar brazīliešu cukurniedru rumu. Dekorē to ar laima šķēli un vari sajusties kā slavenais futbolists Ronaldinju pēc kāda trika ar bumbu.

 
Foto: pexels.com

Tekila, Meksika

Tekila nav tikai lielisks ballīšu izklaides elements, bet iemantojusi popularitāti visai pamatotu iemeslu dēļ. 100% agaves tekila neprasa nekādas piedevas - vienkārši iemalko, izbaudi un atkārto!

 
Foto: pexels.com

Mohito, Kuba

Mohito jābūt svaigam un vienkāršam, lai gan tu vari pieprasīt sastāvdaļas atkarībā no savām kaprīzēm. Katram ir savs viedoklis par mohito, kas bija arī Ernesta Hemingveja iecienītākais dzēriens: baltais rums, laims, cukurs, piparmētras un sodas ūdens var novest pie visnotaļ interesantām sarunām par dzīvi.

 
Foto: pexels.com

Ledus tēja, Taizeme

Labākā ledus tēja tiek pasniegta plastmasas traukā tieši no ielu ratiem un izskatās koši oranža. Tas ir spēcīgs un salds kofeīna «spēriens», pagatavots no stipras melnās tējas, kas pēc tam sajaukta ar kondensēto pienu un garšvielām. Ja tā nebūtu tik laba, diez vai vjetnamiešu un ķīniešu restorāni cīnītos par tās receptēm.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu