Vai garlaikošanās ir jaunākā ceļojumu tendence mileniāļiem?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Tikai garlaicīgiem cilvēkiem kļūst garlaicīgi - tas ir tas, ko man vienmēr teica. Tāpēc manas smadzenes apjuka, kad meža kabīnes rokasgrāmatā izlasīju: garlaikojies! Tas bija viens no ieteikumiem starp citiem, ko atradu šajā rokasgrāmatā. «The Telegraph» žurnālists dalās kādā interesantā ceļojumu pieredzē.

Cilvēki visā pasaulē arvien vairāk «atgriežas pie dabas» - pavada brīvdienas mierā un klusumā, tādā veidā cenšoties palēnināt strauji pieaugošo dzīves tempu.

Populāri kļūst rezervēt kādu namiņu meža biezoknī un uzzināt par brīvdienu galamērķi tikai nedēļu pirms ierašanās.

ASV jau ir darbojas šāda veida ceļojumu piedāvājumi, kuru laikā meža būdiņā ir iespējams atslēgt savu mobilo telefonu un ieslēgt to speciālā kastītē. Izdzīvošanas rokasgrāmata mudina izvairīties no e-pastiem, darba, plānošanas, sāncensības un paradoksālā kārtā iesaka garlaikoties. Kā arī šajās vietās nav spoguļu!

Kompānija «Getaway» piedāvā namiņus mežā cilvēkiem, kas ir noguruši no pilsētām, tehnoloģijām vai darba, iespējams, no visiem trim faktoriem.

Slepenais elements šajā atpūtā ir ļaut cilvēkiem nepārplānot savu atpūtu un vienkārši baudīt mieru un klusumu dabā.

Ierodoties jūs nesagaida nekādas formalitātes, namiņā ir maza virtuvīte, dzīvojamā istaba ar ēdamgaldu un karaliska izmēra matracis, kas novietots pie liela loga ar skatu uz priežu mežu. Otrpus virtuvei atrodas vannas istaba ar dušu un sauso tualeti.

@getawayhouse ?

A post shared by Greg Dickinson (@travelographs) on

«Garlaicība bija slikts vārds,» izdevumam «The Telegraph» norāda «Getaway» vadītājs Džons Stafs, bet

pasaulē, kurā mēs vienmēr esam «pieslēgušies», mēs riskējam zaudēt īpašo pieredzi, kas atraisa radošumu, pārdomas un empātiju.

«Bez iespējas garlaikoties mums var nebūt atskārsmes par sevi, nākamās lielās idejas, kā arī mēs varam zaudēt spēju «savienoties» ar sev mīļiem cilvēkiem,» norāda šīs neparastās idejas autors.

Tam visam ir arī zinātnisks pamatojums - daba atjauno smadzeņu darbību un tādus procesus kā uzmanība, problēmu risināšana, multitaskings un citus. Ir pierādījumi, ka digitālā pārslodze kaitē mūsu atmiņai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu