Dzīve uz salas: sieviete lauž savādu tradīciju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Uz kādas nomaļas salas jeb arhipelāga «Fernando de Noronha» Brazīlijā, kur aizliegtas dzemdības, pasaulē nākusi meitenīte, vēsta «news.com.au».

Šāds notikums bijis pārsteigums arī pašai mātei. 22 gadus vecā sieviete, kas nav vēlējusies atklāt savu personību, bijusi šokēta, kad uz kādas nomaļas salas Brazīlijā viņai sākušās dzemdības.

Uz salas dzīvojot trīs tūkstoši cilvēku, un šeit neesot dzemdību palātas, tāpēc uz salas dzīvojošām sievietēm dzemdēt jādodas uz sauszemes. Sieviete neesot nojautusi, ka ir stāvoklī, un dzemdību sākšanās viņai bijis pārsteigums:

«Es sajutu kaut ko sev starp kājām. Iegāju vannasistabā un ieraudzīju kaut ko kājstarpē. Tad ienāca bērna tēvs un pacēla to. Tas bija bērns, meitenīte. Es biju šokā.»

Notikušais ir tiešām liels pārsteigums, jo sieviete iepriekš ir bijusi stāvoklī un dzemdējusi bērnu uz sauszemes. Tomēr par spīti tam viņa neko neesot jutusi. Jaundzimušais nogādāts vietējā slimnīcā.

Uz salas esot stingra iedzīvotāju kontrole. Sala ir UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Uz tās mīt aizsargājami bruņurupuči, delfīni, haizivis un citas apdraudētas sugas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu