Apmeklē Džimija Hendriksa Londonas dzīvokli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Mūzikas leģendas Džimija Hendriksa un komponista Georga Frīdriha Hendeļa bijušais dzīvoklis nu ir atvērts interesentiem un tūristiem. Apskati, kā savulaik dzīvojis ģitāras virtuozs Džimijs Hendrikss un kāds ir bijis mūziķa mājas iekārtojums.

Kādā nelielā Londonas ieliņā, Brūkstrītā, mūzikas cienītāji var apmeklēt divu ārkārtīgi talantīgu mūzikas dižgaru bijušo dzīvokli. Šajā nelielajā mājā pirms gandrīz 300 gadiem ievācās vācu komponists Georgs Frīdrihs Hendelis, kas Londonas miteklīti par mājām sauca līdz pat savai nāvei 1759. gadā. 1969. gada jūlijā šā paša nama augšējo stāvu sāka īrēt ģitārists Džimijs Hendrikss ar savu draudzeni Ketiju Etčinghemu.

Foto: scanpix/REUTERS

Hendelis Brūkstrītas namiņu apdzīvoja divos stāvos - arī mājas apmeklētājiem ir iespēja izstaigāt Hendeļa smalko namu un tā vēsturisko iekārtojumu. Namā ir apskatāma paša komponista guļamistaba, ēdamistaba, kurā komponists pirms uzstāšanās izmēģināja koncerta programmu ar citiem mūziķiem un dziedātājiem vai arī sniedza neformālus priekšnesumus saviem draugiem un kaimiņiem. Blakus telpās ir apskatāmas dažādas izstādes par Hendeļa dzīves gaitām un karjeru.

Pēc vairāk kā 200 gadiem slavenajā Brūkstrītas namiņā ievācās Hendrikss, kas namiņu apdzīvoja pavisam neilgu laiku - tikai vienu gadu. Kā stāsta Hendriksa bijusī draudzene, pāris Brūkstrītas dzīvoklīti iekārtojis ar mēbelēm, kas iegādātas antikvariātos un tirdziņos. Džimija vājība ir bijusi persiešu paklāji, kurus dzīvokļa iekārtojumā mūziķis nav žēlojis.

Foto: scanpix/REUTERS

Galvenajā istabā, kurā arī atradusies pāra gulta, Džimijs mēdza muzicēt, sarakstīt dziesmas, izklaidēties ar draugiem un pat sniedzis intervijas preses pārstāvjiem. Starp citu - Džimijs Hendrikss apgalvo, ka tieši šajā mājā manījis Georga Frīdriha Hendeļa spoku - Hendelis Džimija dzīvoklī esot viesojies vannas istabā un tā galvu rotājusi laikam raksturīgā parūka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu