Video: Jūra pie Ainažu mola atkāpusies par 250 metriem

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Kapša/LETA

«Facebook» lapā «Uzzini, iepazīsti» vēstīts, ka pie Ainažu mola jūra šobrīd atkāpusies ~250m no ierastās līnijas, atsedzot lielisku pludmali, akmeņus un neparastu randu pļavu ainavu.

Mols ir vairāk kā puskilometru garš, tā būve pamatā saistīta ar šaursliežu dzelzceļa atzarojuma ierīkošanu no Ainažu stacijas līdz viļņlauzim, lai padarītu ērtāku kuģu kravu izkraušanu - tas bija dzelzceļa atzars no Smiltenes-Valmieras-Ainažu šaursliežu dzelzceļa līnijas Ainažu stacijas.

Rīgas līča Vidzemes piekrastē pēdējās dienās vērojams pamatīgs jūras atplūdums - starp Ainažiem un Kuivižiem jūra atklājusi plašas smilšu sēres, vietām 250 metru platumā. Latvijas Hidroekoloģijas institūtā skaidro, ka jūras atpūšana ir dabisks process, saistīts ar ūdens cirkulāciju un izmaiņām vēja virzienā. Līdzīgu dabas parādību varēja vērot pērn rudenī.

Iespaidos ar sociālā tīkla «Facebook» lietotājiem dalījusies video autore Zaiga Kaire.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu