Foto: Botāniskajā dārzā Salaspilī cēli uzziedējusi «nakts karaliene»

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nacionālais Botāniskais dārzs

Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī uzziedējusi nakts karaliene (Selenicereus grandiflorus ). Botāniskā dārza pārstāvji sociālās vietnes «Facebook» lapā ziņo, ka brīdi, kurā zieds izplaukst, nācās gaidīt līdz pat vieniem naktī. Aplūko foto!

«Nakts karaliene» jeb Lielziedu mēness cerējs (Selenicereus grandiflorus). Šī kaktusa ziedēšana ir viens no Meksikas brīnumiem. Milzīgie smaržīgie ziedi uzplaukst vakarā un aizveras rītausmā, katra zieda mūžs ilgst tikai vienu nakti.

Nacionālā botāniskā dārza kolekcijā ir gan pati nakts karaliene, gan tās radinieki un pavadoņi: Selenicereus kunthianus, Selenicereus wercklei, Selenicereus hamatus un Selenicereus pteranthus («Mēness princese»).

Parasti tie zied jūnijā - jūlijā, pagājušajā gadā jaunajās mājās šie kaktusi uzziedēja jūnija sākumā un arī šogad jau sagaidīta «Nakts karalienes» ziedēšana.

Mēness cerēji ir izplatīti Amerikas tropos un subtropos, salīdzinoši pietiekama mitruma apstākļos. Ziedi visām sugām ir samērā līdzīgi, bet vislielākie - pašai «karalienei».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu