Neparastā daba: Tuksnešainas smilšu kāpas ar koši zilām lagūnām pakājē

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Maranhenses Nacionālajā parkā Brazīlijas ziemeļos paveras viena no ievērojamākajām un neparastākajām dabas ainavām visā pasaulē - vairāk nekā 100 kilometru garumā stiepjas tuksnešainas smilšu kāpas, kuru pakājē atrodas nelieli koši zilas krāsas ezeri jeb lagūnas.

Nacionālais parks tiek uzskatīts par vienu no neparastākajiem, jo interesenti tajā var ne tikai pastaigāties pa teju 60 metru augstajām smilšu kāpām, bet arī atveldzēties nelielajās lagūnās.

Aģentūra «Rex Features» vēsta, ka ūdens šajā vietā saglabājas regulāru lietusgāžu un blīvo klints akmeņu, kas atrodas zem tā, dēļ.

Ar skaistajām fotogrāfijām dalījusies fotogrāfe Marčelo Nunesa Dealmeida, kura norāda, ka šajā Nacionālajā parkā paveras ļoti skaistas ainavas. Pastaigājoties pa kāpām, ik pēc mirkļa iespējams baudīt citādākus skatus.

Katras smilšu kāpas augstums šajā apvidū atšķiras, tomēr to augstums sniedzas līdz 60 metriem. Savukārt ūdens temperatūra lagūnās dienas laikā var sasniegt +28 grādus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu