Foto: Dabas muzejā rudens karalieņu jeb dāliju izstāde

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rudens karalienes – dālijas – Dabas muzejā būs apskatāmas no 7. līdz 10. septembrim. Izstāde tapusi sadarbībā ar selekcionāriem un audzētājiem no Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības Dāliju audzētāju sekcijas, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza un Salaspils Nacionālā botāniskā dārza.

Dālijas ir ļoti dažādas gan pēc sava izmēra, gan krāsas un ziedkopu formas. Izstādē Latvijas Dabas muzejā būs apskatāmas vienkāršās (nepildītās), dekoratīvās (platziedu), anemoņu, pomponu, lodveida, apkakļu, ūdensrožu un citas dāliju grupas.

Rudens karalienēm skarbie vasaras apstākļi nav kaitējuši, un šogad dālijas zied krāšņi un bagātīgi. Kā pastāstīja audzētāji, «vasaras sākumā dāliju augšana un attīstība tomēr aizkavējās, bet patlaban zied lielākā daļa dāliju». Tādēļ arī izstāde solās būt bagātīga, ar vairāk nekā 300 gan Latvijā selekcionētām, gan no citām valstīm atceļojušām dāliju šķirnēm.

Šogad izstādē piedalās un apmeklētājus par dāliju stādīšanu un audzēšanu konsultē gan Latvijas Universitātes Botāniskā dārza un Salaspils Nacionālā botāniskā dārza pārstāvji, gan ilggadējie Dabas muzeja ziedu izstāžu dalībnieki un entuziasti: Helga Ancāne, Aivars Baroniņš, Rita Zaļā, Alvis Vītols un citi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu