Ventspilī uzstādīts jauns Ginesa pasaules rekords

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Sestdien, 8. aprīlī, Ventspils Sarkanmuižas pļavā tika uzstādīts jauns Ginesa pasaules rekords «Visvairāk cilvēku vienlaikus stāda sīpolpuķes» - 6 minūtēs 28 sekundēs un 44 sekundes simtdaļās 1293 dalībnieki, kuri bija sadalīti 52 komandās, iestādīja 7756 sīpolpuķu cerus.

Rekorda uzstādīšanu pilsētā apstiprināja Ginesa pasaules rekordu tiesnesis Pravins Patels (Pravin Patel). «Mans darbs, kad viss ir tik labi noorganizēts, ir ļoti viegls,» pastāstīja Patels.

Ar šo tika pārspēts līdzšinējais rekords, kurš uzstādīts 2014. gada 9. novembrī Brukveilas parkā, Birmingemā, Apvienotajā Karalistē, kad 15 minūšu laikā 4250 sīpolpuķes vienlaikus iestādīja 850 cilvēku.

Kā zināms, šis ir jau otrais pasaules rekords, kas uzstādīts Ventspilī.

Par godu Ventspils pilsētas 720. jubilejai 2010. gadā Ostas promenādē ar 4500 cilvēku palīdzību tika izveidots 1665,93 metrus garu un 1 metru plats pasaulē garākais ziedu paklājs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu