Konference veiksmīgi iedvesmojusi dalībniekus no visas pasaules

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā konference «Let’s Do It! Clean World Conference 2015» ir veiksmīgi noslēgusies. Trīs dienu garumā ar savu pieredzi, zināšanām, problēmām un iedvesmu dalījās 130 dalībnieki no gandrīz 40 valstīm. Starp dalībniekiem bija gan ikgadējie «Let’s Do It! Clean World Conference» apmeklētāji, gan tādi, kas šo pasākumu apmeklēja pirmo reizi un kļuva par jauniem starptautiskās talku kustības «Let’s Do It!» biedriem.

Ar svinīgām uzrunām konferences atklāšanā visus sveica Latvijas Republikas Ministru prezidente Laimdota Straujuma, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards, Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukašēvica, kustības «Let’s Do It! World» pārstāvis Rainers Nolvaks (Rainer Nõlvak), Vēstniecības vadītāja vietniece Merje Stanciene, kā arī biedrības «Pēdas LV» valdes priekšsēdētāja Vita Jaunzeme, kuras izstāstītā afrikāņu pasaka par kolibri putniņu aizkustināja visus līdz asarām.

Konferences atklāšanas laikā Latvijas Republikas ministru prezidente Laimdota Straujuma uzsvēra, ka tīrāka pasaule ir arī Latvijas mērķis, jo vide vieno visu planētu. Ministru prezidente bija arī pirmā, kas tika aicināta parakstīties par «Zaļā referenduma» iniciatīvu un to izdarīja ar prieku.

«Zīmīgi, ka šī konference ir sarptautiska, jo diemžēl daudzām problēmām nav robežu. Labā ziņa ir tā, ka pieliekot pūles visiem kopā – starptautiskā mērogā – mēs arī visi varēsim baudīt sasniegto rezultātu,» norādīja Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards. Ministrs arī izteica pateicību visiem talku organizatoriem, kuri padarījuši ne tikai Latviju, bet visu planētu tīrāku, kā arī uzsvēra, ka ir svarīgi spert nākamo soli - ne tikai sakopt vidi, bet arī to labiekārtot.

Oficiālo atklāšanas pasākuma fotografēšanās sesiju ātri pārtrauca daudzu dalībnieku dienvidnieciskais temperaments, kas izraisīja pašbilžu jeb selfiju vilni kopā ar Laimdotu Straujumu, mazliet samulsinot LR Ministru prezidentes apsardzes kungus.

Šī konference bija īpaša ar savu saturisko aptvērumu, apskatot ne tikai tēmas, kas tieši saistītas ar atkritumu problēmu (kā, piemēram, Jūras piesārņojums un Globālā atkritumu problēma skaitļos un faktos), bet arī piedāvājot konferences dalībniekiem spraigu divu atraktīvu moderatoru vārdu dueli, atspoguļojot cilvēka iekšējo optimista un pesimista cīņu attiecibā uz vides problēmām. Konferences ietvaros tika arī apskatīta cilvēka veselības un vides veselības saistība, oriģinālas pieejas stereotipu laušanā, un vides likumdošanas jautājumi

Īpaši mirkļi bija kolektīva līdzi jušana 8 dalībniekiem, kuri uz diennakti aizkavējās Stambulas lidostā negaidītā sniega dēļ, līdz ar to konferencē ieradās tikai pirmās aktīvo diskusiju dienas vakarā.

Nākamajā gadā «Clean World Conference» organizēšanas tiesības sīvā balsojumā saņēma Turcija, kas no Latvijas «rokām» simboliski pārņēma stafeti volejbola bunbas izskatā.

Konference noslēdzās uz pacilājošas un optimistiskas nots – ar svinīgām runām, dāvanām, apskāvieniem un dejām. Dalībnieki atzina, ka ir iedvesmojušies lieliem darbiem un apliecināja gatavību sakopt pasauli.

Šobrīd dalībnieki jau atgriezušies mājās un aktīvi gatavojas turpmākajām 2015.gada aktivitātēm, tāpat kā Latvijas komanda gatavojas gaidāmajai Lielajai Talkai, kas šogad cilvēkus pulcēs uz kopīgiem darbiem 25.aprīlī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu