Islandes mirdzošās ledus alas, kas mainās ik pēc mirkļa

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caters News Agency/Scanpix

Dienas gaismai spīdot, šīs neticamās ledus alas izskatās kā ne no šīs zemes. Fotogrāfs Matejs Križs iemūžinātās fotogrāfijas atklāj alu neticamo skaistumu, bet viņš apzinās arī, cik tās var būt bīstamas, vēsta «Carternews.com».

Fotogrāfs noķēris neticami skaistos skatus Vatnajokulla nacionālajā parkā Islandes dienvidaustrumos. «Viena no ledus alām ir zināma jau daudzus gadus, taču jaunas parādījās tikai šogad,» stāsta fotogrāfs.

Viņš arī norāda, ka dzīvo tuvumā šim dabas brīnumam un jaunu objektu atklāšana ir viens no viņa darba pienākumiem, ņemot vērā, ka viņš strādā pie Jokulsarlona ledāja.

«Jāatceras par bīstamību, ir iespējams piekļūt alām ar laivu un uzkāpt uz ledāja, bet jebkas var notikt jebkurā brīdī,» brīdina fotogrāfs.

Zem ledāja ir aktīvi vulkāni, un zemestrīces var nobrucināt alas ieeju jebkurā mirklī. «Alas mainās ik sekundi, pateicoties dienas gaismai. Vislielākā problēma ir siltais laiks vai lietus, jo ledus alas veidojušas ūdens straumes, tās būtībā ir tāda kā ledāja atkritumu caurule,» atzīst fotogrāfs.

«Islande ir neticami skaista zeme, un ledus alas ir pasaule pati par sevi. Tu vari koncentrēties uz to skaistumu kopumā vai meklēt vēl daudz ko vairāk detaļās,» stāsta fotogrāfs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu