Iespaidīgi skati: Liepājā nobrukuši Karostas Ziemeļu forti

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Pohevičs

Ilgā lietus un spēcīgo vēju dēļ Liepājas Karostā noticis krasta iebrukums. Vairākos posmos jūrā iegāzušās 19. gadsimta fortifikācijas celtnes. Lai arī šajā vietā jūras krasti tika izskaloti arī iepriekš, tik lieli nogruvumi iepriekš nebija piefiksēti, vēsta Liepājas pašvaldība.

Pirms vairākiem gadiem vētrā pamatīgi cieta fortu daļa, kur atradās piemiņas zīme kureliešiem, tādēļ to nācās pārnest. Tagad jūra sākusi tuvoties arī šai vietai.

Atsevišķas, bīstamākās vietas Ziemeļu fortos komunālie dienesti norobežojuši ar brīdinājuma lentēm.

Tā kā Ziemeļu fortos jūras un lietavu dēļ decembra beigās un janvāra sākumā ir notikuši betona konstrukciju un augsnes slāņu nogruvumi un tie var turpināties, cilvēkiem šeit atrasties ir bīstami.

Ikviens aicināts būt atbildīgs un novērtēt riskus. Īpašs aicinājums uzraudzīt bērnus.

Lai par bīstamo krasta nobrukumu informētu visus, Ziemeļu fortu apkaimē Komunālā pārvalde solījusi izvietot arī planšetes ar brīdinājuma uzrakstu.

Iespaidīgos skatus fotogrāfijās iemūžināt izdevies fotogrāfam Edgaram Pohevičam. «Daudzi jau ir dzirdējuši un daudzi dabā jau aizbraukuši un apskatījušies, kā jūra lēnām grauž Karostas pludmales krastu un gāž vecos fortus Liepājā.»

«Šobrīd vieta ir diezgan bīstama, jo krasts vēl joprojām brūk, bet varu teikt ka tad, kad process beigsies, šī atkal būs ļoti populāra bildēšanās vieta, jo jau tagad daudzas vietas izskatās savādāk un būs interesanti jauni skati,» norāda fotogrāfs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu