Paradīze zemes virsū jeb Plitvices ezeru burvība Horvātijā

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

Plitvices ezeru nacionālais parks ir viens no vecākajiem un lielākajiem Horvātijā. Mūsdienās tas kļuvis par vienu no populārākajiem apskates objektiem Horvātijā, savukārt 1979. gadā tas iekļauts UNESCO pasaules dabas mantojuma sarakstā.

Parks sastāv no 16 nelieliem ezeriem, ko no visām pusēm ieskauj biezi dižskābaržu un egļu meži, ūdenskritumi un kilometriem garas pastaigu takas. Koši zaļā krāsa savienojumā mirguļojošajiem ūdenskritumiem veido gleznainu ainavu. Nacionālā parka teritorija kopumā ir teju 300 kvadrātkilometru liela.

Ja vēlies šo parku izstaigāt kājām, jārēķinās ar apmēram sešu stundu ilgu pastaigu, savukārt tie, kas vasaras mēnešos līdz skaistākajām parka vietām labprātāk vēlas nokļūt ar transportu, var izvēlēties laivu vai autobusu.

Katru gadu Plitvices ezeru nacionālo parku apmeklē vairāk nekā viens miljons tūristu. Lielākais ezers ir apmēram četrus kilometrus garš, savukārt garākais ūdenskritums stiepjas 78 metru augstumā.

Nacionālais parks atrodas netālu no Bosnijas un Hercegovinas robežas - apmēram divu stundu braucienā no valsts galvaspilsētas Zagrebas. Peldēšana nevienā ezerā nav atļauta.

Ieejas biļešu cenas variē no apmēram septiņiem līdz 24 eiro atkarībā no sezonas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu