10 skatu torņi Latvijā, kur baudīt dabu arī bez sniega

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lvm.lv

Lai arī balti un gleznaini skati šajā nedēļas nogalē, ļoti iespējams, nelutinās mūs ar savu klātbūtni, tas nebūt nenozīmē, ka nevajadzētu doties dabā. Piedāvājam doties baudīt dabu dabas takās un skatu torņos, no kuriem ainaviski skati paveras arī bez sniega.

 
Foto: LETA

Kaņiera ezera skatu tornis

Viena no labākajām putnu vērošanas vietām Ķemeru nacionālajā parkā ir pie Kaņiera ezera. Šajā vietā, dodoties pastaigā pa dabas taku, var nonākt līdz skatu tornim, no kura apskatāmas gleznainas ezera ainavas.

Skatu tornis atrodas Kaņiera Riekstu pussalā, un vislabāk tajā nokļūt no Lapmežciema - Antiņciema ceļa malas, uz to norāda liela no koka veidota norāde.

Ezerā ir 14 salas, un te pavisam konstatētas 237 putnu sugas (kopā Latvijā ir reģistrētas 342 putnu sugas). Gada aukstākajos mēnešos no skatu torņa var pamanīt jūras ērgļus, gulbjus, bārdzīlītes, meža pīles un arī lapsas.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Bumbu kalna tornis

Ja dzīvo Rīgā un arī tu vēlies baudīt dabu, taču nekur tālu doties nevēlies, tev piemērots būs Bumbu kalna skatu tornis, kas atrodas 15 minūšu brauciena attālumā no pilsētas centra.

Bumbu kalna ugunsnovērošanas tornis atrodas netālu no Bolderājas. No tā paveras skaists skats uz Pārdaugavas ēkām, kā arī mežiem. Līdz tornim ērti nokļūt ar ne tikai automašīnu, bet arī 36. vai 56. autobusu.

Can you name all of the buildings on horizon?

A post shared by Jevgeny Luhnev (@innervisionteam) on

Lai arī tornis oficiāli uzskatāms par ugunsnovērošanas torni, tas ir atvērts arī apmeklētājiem. Jāņem vērā, ka namiņā, kas atrodas torņa smailē, iekļūt nav iespējams, taču zem tā ir plaša skatu platforma.

 
Foto: visitjurmala.lv/Publicitātes

Dzintaru skatu tornis

Dzintaru skatu tornis atrodas Jūrmalā - Dzintaru mežaparkā, kurā pieejami arī rotaļu laukumi un citas aktivitātes gan pieaugušajiem, gan bērniem.

Lai arī torņa augstums ir gandrīz 34 metri, bailīgākie skaistus skatus var baudīt arī, piemēram, torņa vidū. Tajā pieejamas 12 dažāda augstuma platformas, kas piemērotas dažādām augstuma kategorijām.

No skatu torņa iespējams redzēt ne tikai koku galotnes, bet arī pludmali un jūru.

 
Foto: LETA

Engures ezera skatu tornis

Putnu novēršanas skatu tornis atrodas arī Engures ezera austrumu krastā. No tā paveras skats uz ezera ziemeļaustrumu daļu. Engures fonds dibināts 1998. gadā. Tā ir sabiedriska organizācija - nodibinājums, kuras mērķis ir apsaimniekot Engures ezera dabas parku.

Engures ezera dabas parkā konstatēti 23 biotopi, kas iekļauti 1992. gada 21. maija direktīvas «Par dabīgo biotopu, savvaļas augu un dzīvnieku sugu aizsardzību» pielikumā: 7 jūras piekrastes, 4 kāpu un 4 mežu, 3 pļavu, 2 saldūdeņu un 2 purvu, 1 virsāju biotops.

Parkā konstatētas 44 Eiropā apdraudētas putnu sugas, 5 zivju sugas, 3 augu sugas, kas iekļautas ES direktīvu pielikumos. Šeit aug 40 Latvijā retas un Sarkanajā grāmatā ierakstītas augu sugas.

 
Foto: rezeknesnovads.lv

Lielā Liepu kalna skatu tornis

Lielais Liepu kalns atrodas Rēzeknē un tiek uzskatīts par trešo augstāko virsotni visā Latvijā. Kalnā uzbūvēts arī 34 metrus augsts skatu tornis.

No Lielā Liepu kalna skatu torņa paveras skats uz koku galotnēm, kā arī Rāznas un citiem ezeriem. Papildus iespējams doties arī pastaigās pa kalna takām.

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Ogres Zilo kalnu skatu tornis

Lai arī Ogres Zilo kalnu skatu tornis atrodas starp Ogri un Ikšķili, uzkāpjot tajā, iespējams saskatīt arī Rīgu. Dabas parka «Ogres Zilie kalni» skatu tornis ir 30 metrus augsts - no tā iespējams redzēt Rīgu, televīzijas torni, kā arī Daugavas lokus.

Papildus kāpšanai skatu tornī interesenti var baudīt dabu arī dabas parka izveidotajās pastaigu vietās.

A post shared by Elina (@fljeska) on

 
Foto: Ekrānzuņēmums

Numernes skatu tornis

Baudīt dabu iespējams arī Kārsavas novadā - «Numernes vaļņa» dabas parkā, kur uzbūvēts 20 metrus augsts skatu tornis.

Pirms kāpšanas skatu tornī interesentiem nāksies doties pa dabas taku, kas ved no autostāvvietas. Uzkāpjot tornī, iespējams pārlūkot Teiču rezervāta teritoriju.

Paldies #latvijasvalstsmeži par brīnišķīgu vietu#numernesskatutornis

A post shared by Indra Keiša (@inke_2) on

«Numernes valnis» ir viena no nedaudzajām vietām valstī, kur redzēt sausieņu priežu mežus, kas izveidojušies uz osiem jeb osveida vaļņiem.

Numernes vaļņa skatu tornis

A post shared by Didzis (@vaping_reverend) on

 
Foto: LETA

Ķengaraga putnu tornis

Vēl viens skatu tornis, kurā, nekur tālu nebraucot, var baudīt dabu rīdzinieki vai pilsētas viesi. No skatu torņa var vērot putnus un skaisto Daugavu, blakus tam var doties mierpilnās pastaigās.

Foto: Aivars Gulbis/web

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Kamparkalna skatu tornis

Kamparkalns Talsos slejas 174 metrus virs jūras līmeņa un tiek uzskatīts par Ziemeļkurzemes augstāko vietu. Kalna virsotnē uzbūvēts 28 metrus augsts skatu tornis, no kura gleznainas ainavas paveras visos gadalaikos.

A post shared by Kristiāna (@kikeriino) on

No Kamparkalna skatu torņa var vērot mežu ainavas un ezerus, kā arī pagastus un citus objektus.

Ziemas mēnešos Kamparkalna pakājē darbojas arī slēpošanas trases.

A post shared by Andrew Yeliseyev (@andrejae) on

 
Foto: lvm.lv

Ložmetējkalna skatu tornis

Lai arī Ložmetējkalns ir viena no vietām Latvijā, kur viesojušies liela daļa interesentu, tā ir arī vieta, kur pavisam noteikti var atgriezties vairākkārt - apkārtnē saglabājušās unikālas liecības par Pirmā pasaules kara nocietinājumiem un Ziemassvētku kaujām.

Ložmetējkalna tornis ir 27 metrus augsts - no tā paveras panorāmas skats uz koku galotnēm, kā arī Jūrmalu un jūru.

Papildināts: «Latvijas valsts meži» informē, ka veicot regulāro tehnisko apsekošanu, konstatēti bojājumi Ložmetējkalna skatu torņa koka konstrukcijā un drošības apsvērumu dēļ tas uz laiku ir slēgts.

Apmeklētāji aicināti izmantot ierīkotās atpūtas vietas ar galdiem, soliņiem un ugunskura vietām. Skatu torni plānots atjaunot tuvākajā laikā un apmeklētājiem atvērts tas varētu būt pavasarī.

A post shared by Ziggis (@ignats.g) on

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu