Fotostāsts: Kā Indijas ciematos žāvē basmati rīsus

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press/Rex Features

Mūsdienās tiek piekoptas dažādas rīsu žāvēšanas un novākšanas metodes, tomēr Rietumbengāles štata ciematos Indijas austrumos strādnieki basmati rīsus joprojām apstrādā manuāli.

Fotogrāfs Avišeks Dass plantācijā pavadīja vairākas dienas, lai iemūžinātu to, kā rīsi uz lauka tiek izklāti, kaltēti un pēc tam atkal novākti. 32 gadus vecais vīrietis, uzņemot fotogrāfijas, atradās uz blakus esošās rūpnīcas jumta.

Novāktos rīsus nepieciešams mazgāt, izmantojot tvaiku. Tālāk notiek graudu žāvēšana, kas ir viens no svarīgākajiem procesiem, pirms tie tiek nosūtīti uz rīsu dzirnavām. Žāvēšana samazina graudu mitruma līmeni tā, lai tas būtu piemērots glabāšanai. Augsts mitruma līmenis graudā var iznīcināt visu produktu, kā arī veicināt pelējumu.

Lai arī mūsdienās tiek izmantotas vairākas rīsu žāvēšanas metodes, Rietumbengāles štata ciemos tehnoloģijas nav tik attīstītas kā citur, tāpēc strādnieki procesu veic manuāli.

«Viņi pavada visu dienu, lai rīsus izklātu uz lauka - veido garas kolonnas, bet pēc tam vienmērīgi tos izlīdzina pa visu lauku,» par redzēto stāsta fotogrāfs Dass. «Ir patiešām burvīgi vērot šo procesu - jutos priviliģēts to iemūžināt.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu